Un tânăr năsăudean, corespondent la revista TABOR

Tânărul licenţiat în istorie şi teologie CĂLIN CIRA, din Năsăud, un exemplu al tineretului studios, învaţă permanent pentru înavuţirea propriului său spirit.

Niciodată CĂLIN nu a urmărit nota, ci a avut intenţia să scoată o învăţătură, o experienţă, pentru că şcoala este un rezervor nesecat de învăţăminte.

Cultura lui generală e un tezaur de cunoştinţe pe care, cu cât le foloseşte mai mult, cu atât se îmbogăţesc şi îl îmbogăţesc.

Prestigioasa revistă TABOR îl găzduieşte pe Călin în paginile sale cu păreri proprii şi interviuri, revista fiind pentru el un laborator de sentimente teologice şi solidaritate umană.

În revista din iulie 2009, Vasile Manea, în articolul din pagina 58, „Amintiri despre părintele Steinhardt”, precizează că a avut la bază interviul realizat de tânărul teolog năsăudean Călin Cira.

La pagina 81 din aceeaşi revistă, Călin are un interviu cu Serafim Man, intitulat „Părintele Nicolae a avut destinul Sfinţilor”.

De fapt, Călin are o pasiune deosebită pentru opera lui Nicolae Steinhardt, a cărui suferinţă este o probă a curajului şi a tăriei sufleteşti, intrând pe baza cunoaşterii pe poarta înţelepciunii. „Prin alţii spre sine”, prin cele mai memorabile cuvinte spuse despre părintele Nicolae de teologul francez Olivier Clement, care a scris prefaţa la ediţia franceză a „Jurnalului fericirii”. Dânsul spunea la un curs al Institutului Saint Serye din Paris că „Jurnalul fericirii”, i se pare una dintre cele mai importante cărţi scrise în secolul XX, după care a revenit şi a spus că este pur şi simplu una dintre cele mai importante cărţi scrise vreodată.

Şi dacă „Jurnalul fericirii” nu ar cuprinde decât relatarea despre experienţa luminii taborice pe care părintele Nicolae a trăit-o în închisoare, credem că Oliver Clement avea dreptate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5