Vechea gardă a PSD Bistriţa, în gardă pentru locale

Comitetul Executiv al PSD Bistriţa a stabilit, prin vot secret, lista de candidaţi pe care formaţiunea o propune pentru Consiliul Local Bistriţa. Candidaţii social-democraţi urmează să fie validaţi, conform statutului PSD, de membrii Conferinţei Municipale, convocată pentru data de 12 martie. Ulterior, lista PSD va face joncţiunea cu cea a Alianţei de Centru Dreapta (PNL şi PC), rezultând lista USL.

Lista este deschisă de actualul viceprimar George Avram, acesta fiind urmat de consilierii locali Constatin Rus (directorul Colegiului Naţional “Liviu Rebreanu”), Camelia Tabără (directorul Colegiului Naţional “Andrei Mureşanu”), dar şi de tinerii Alexandru Bria şi Kozuk Andrei.

Poziţia a şasea îi revine lui Iosif Molnar (fost director SGA), pe următoarele poziţii figurând Marius Bor (domeniul bancar), Marius Paşca (, Aurora Rad (învăţătoare), Ioan Radu Dohotaru (din cadrul ARR), Gheorghe Sabău (ex-director Finanţe), Vasile Chioran (cadru military în rezervă), Ioan Radu Uţă (antreprenor).

Pe ultimele locuri, apar Cristian Lang, Crsitian Codărean, Grigore Dohotar, Silvia Sângeorzan şi Naghy Carmen Viorica.

Se pare că şi pentru municipiul Bistriţa este valabilă împărţirea candidaţilor pe “districte electorale”, constituite pe zone ale oraşului, în Consiliul Local urmând să aceeadă cei care vor obţine cele mai multe voturi în districtul pe care îl reprezintă.

Comentarii

29/02/12 17:02
Vizitator

Biografia neromantata-George Crin Laurenţiu Antonescu

George Crin Laurenţiu Antonescu (n. 21 septembrie 1959, Tulcea) este un politician roman, în prezent preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL). Dosarul de securist al lui Crin Antonescu este 2456sca/ DSS 01429. Antonescu chiar a fost turnător la securitate. Aşa cum se cunoaşte din biografia lui, după absolvirea Facultăţii de Istorie-Filosofie, cu doi ani de repetenţie, isi incepe activitatea ca profesor, mai exact în comuna Soleşti, din judeţul Vaslui, după care în comuna Niculiţei, din judeţul său natal, Tulcea. Pentru a merge la oraş, însă, a trebuit să facă pactul cu diavolul, fiind recrutat de Securitate. Bineînţeles că imediat după aceea, ca avantaj, se mută în Tulcea, la oraş, unde activează ca muzeograf. Numele său de sursă era Porumbacu şi cu această sursă au fost predate Securităţii comuniste o serie de note informative pentru care mai primea şi bani. Practic, erau plătite într-un soi de “acord”, la bucată.

Note informative de 300 lei bucata

Dat fiind faptul că avea nevoie de bani, Antonescu a început să trimită cât mai multe note informative şi cât mai “poetic” realizate, adică cuprinzând o serie de invenţii şi de născociri, care nu aveau nimic de-a face cu realitatea despre diverşi oameni care erau în anturajul său, prieteni sau duşmani. Acest lucru il afirma chiar ofiterul al carui informator era… “Motivat de bani – pentru fiecare notă informativă primea 300 de lei de pe vremea lui Ceauşescu, în condiţiile în care un salariu de profesor era cam de 2.000 de lei, deci era plătit bine.

„Crin Antonescu a început să imi furnizeze din ce în ce mai multe astfel de note informative, majoritatea, inventate, ca în literatură, la care pretindea că se pricepe, despre oameni reali din anturajul său (colegi, prieteni, iubite etc)”, spune Ioan Ichim, cadru al Securitatii tulcene.
Cum aceste note informative începeau să fie din ce în ce mai multe, se pare că locul iniţial de întâlnire şi de predare, restaurantul Danubius din Tulcea nu a mai fost suficient, astfel încât Securitatea l-a invitat la un apartament conspirativ, unde să-si predea notele, respectiv pe strada Păcii.
“Banii pentru imaginaţia sa bolnavă şi-i primea prin CEC, fiind depuşi în contul său, la CEC Tulcea de pe strada Isaccei” isi aminteste fostul sef al lui Ichim, Pavel Ionescu.

“Avea o fire care “ştia” să se bage în sufletul tău cu forţa, pentru a se face apreciat, deosebit de “prietenos” cu toată lumea, nu fără interes desigur, asa cum a rămas până azi” spune aceeasi sursa din fosta Securitate a Statului.

Spion printre elevii sai

“Dosarul lui Crin Antonescu este unul deosebit de amplu şi are numărul 2456sca/ DSS 01429. În tinereţe, printre principalele sale atribuţii era aceea de a spiona copii, mulţi dintre ei chiar elevi de-ai săi, pentru a afla ce au părinţii lor în cap, dacă se plâng de sărăcie, dacă înjură partidul, dacă nu sunt de acord cu Ceauşescu etc. Bineînţeles că pe lângă ceea ce-i spuneau adolescenţii oamenilor din Tulcea, le mai lînflorea şi el. În paralel, a dus o viaţă amoroasă deosebit de tumultoasă, la vremea respectivă fiind cercetat de militie pentru intretinere de relaţii cu minore”, a mai spus Pavel Ionescu.

Astfel încât, aşa cum Securitatea cunoaşte, el are chiar şi un copil din flori, un băiat, pe nume Andrei, conceput cu o minoră. Pentru a musamaliza cazul, la vremea aceea mai-marii Securitatii au aranjat fetei o căsătorie de formă cu un cetăţean moldovean. Femeia se numeste Slavka Popov, iar soţul său, Ioan Atodiresei. Andrei Atodiresei, în vârstă acum de aproximativ 23 de ani este de fapt fiul lui Crin Antonescu, despre care nimeni în afară de părinţi şi de Securitatea din România nu cunoaşte absolut nimic.

Activitatea de turnătorie a lui Crin Antonescu, în special cea legată de copii nu s-a oprit aici. I s-a dat misiune să se ocupe de copiii ai căror părinţi erau urmriţi de Securitate, cu care avea abilitatea de a se împrieteni repede, făcându-li-se “simpatic”.

Traseist politic

Presedintele PNL, inainte sa fie penelist pur-sange a mai schimbat doua partide si a avut tupeul sa-si stearga traseismul din autobiografia oficiala.
Crin Antonescu a devenit presedintele PNL avand aura de penelist trup si suflet, “nascut in PNL”. Dar nu este deloc asa. PNL este al treilea partid al lui Antonescu.

Mai inainte s-a perindat pe la Partidul Aliantei Civice (PAC) si Partidul Liberal 1993 (PL-93) al lui Dinu Patriciu. Chipurile, aceste partide erau tot liberale, pentru ca au tot fuzionat cu PNL pe masura ratarii pragului electoral, iar Antonescu s-ar fi invartit numai in familie. Nimic mai neadevarat, tinand cont de faptul ca liderii PNL, PL-93 si PAC se urau de moarte, iar “virginul” Crin a participat din plin la puciurile de partid. In principiu, daca acuzatia de “traseism politic” este neintemeiata, atunci este inexplicabil de ce Antonescu a ascuns din biografia lui oficiala apartenenta la alte doua partide in afara de PNL, cel pe care il pastoreste in prezent.

Crin Antonescu se “brenduieste” ca fiind “altceva”, diferit de ticaloasa clasa politica romaneasca. Nimic mai fals. Crin nu vine de pe strada. El traieste de aproape 20 de ani din politica, fiind deputat de 17 ani cu un intermezzo de trei ani ca ministru al Tineretului si Sportului, interval in care a schimbat si trei partide.”

Un plus de informatie nu strica pentru prietenii adevarului.

29/02/12 16:52
Vizitator

Ideal este ca pentru aceste functii, sa candideze cine doreste pe principiul democratic, dar sa acceada doar cei care au pregatirea necesara de a intelege fenomenul administrativ si de a se pricepe la aceste activitati, economice, sociale si politico-administrative, nu doar asa de amorul artei, ca "sunt copii buni si noaptea cand dorm nici apa nu beau"... In primul rand cei nelicentiati in domenii precum administratie publica, economie,stiinte juridice,management, mediu, sanatate, invatamant, chestiuni de aparare civila,militare si de politie a statului... etc.etc. cu o vechime in aceste activitati de cel putin 20 de ani de activitate,nici n-ar trebui primiti pentru a fi pusi in discutie. Societate nu are nevoie in Consiliul Local, de "yesmeni" care habar n-au ce voteaza si "umplu " si ei "randurile" ... acolo... sa fie... asa sa aiba si ei un 'serviciu" , sa nu faca parte din listele de somaj...
Dupa mine, ar trebui toate aceste functii sa fie eminamente "onorifice", neretribuite, la care sa participe oameni bine instruiti si pregatiti, pe principiul "voluntariatului total" ( ca-n America de exemplu , unde primarul este un veritabil om de afaceri, neretribuit etc.etc. ) .Va garantez eu, ca la noi la romani, daca ar fi asa... ar ramane doar cativa... si multe "posturi" ar fi neocupate...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5