Veste bună de Bunavestire ! Brâul Maicii Domnului ajunge, din Grecia, în judeţ ! Mitropolitul Andrei, la sfinţirea bisericii din Maieru

"Mare binecuvântare este pentru comuna noastră aducerea Brâului Maicii Domnului, în perioada 27-29 aprilie 2018, cu ocazia resfinţirii bisericii "Sfântul Arhidiacon Ştefan". Mulţi pelerini fac drumul până în Grecia, la Kato Xenia, pentru a vedea acest odor de mare preţ. Acum, de praznicul Buneivestiri, ne rugăm Maicii Domnului să învăluie cu har şi binecuvântare comuna noastră, aşteptând cu nerăbdare venirea Cinstitului Brâu în mijlocul nostru" spune părintele Dan Cismaş.

Conform tradiţiei, Cinstitul Brâu a fost ţesut de Însăşi Fecioara Maria din fire de păr de cămilă. În momentul Înălţării Sale la Ceruri, Preacurata l-a dăruit Sfântului Apostol Toma. În timpul domniei împăratului Arcadie, fiul lui Teodosie cel Mare, a avut loc mutarea cinstitului Brâu în Constantinopol.

Pe 31 august, împăratul l-a aşezat într-un sipet foarte frumos, pe care l-a numit „racla sfântă”, pentru a proteja capitala Imperiului și pe locuitorii acesteia de orice atac, de orice nenorocire și uneltire demonică. Aceasta n-a mai fost deschisă decât pe vremea lui Leon cel înţelept (886-912).

Soţia împăratului Leon, Zoe, pe când era foarte bolnavă, a visat-o pe Născătoarea de Dumnezeu, iar Maica Domnului i-a spus că trebuie să îl convingă pe Patriarh să scoată Sfântul Brâu din chivotul unde era păstrat încă din veacul al IV-lea. Când odorul a fost aşezat peste împărăteasa aflată în suferinţă, ea s-a vindecat pe dată. Ca semn de recunoştinţă, Zoe a brodat Brâul cu fir de aur, înainte de a-l pune din nou în locul rânduit de Arcadie.

În cea de-a a doua parte a secolului al XII-lea, Sfântul Brâu a fost tăiat în fragmente, care au fost dăruite mai multor biserici. În anul 1522, doua părţi ale cinstitului Brâu au fost aduse Mănăstirii de maici Kato Xenia, în timpul unei mari epidemii de ciumă care a încetat imediat după aceea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5