Vezi ce spune primarul Creţu despre Campusul de la „Liviu Rebreanu”
Primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, susţine că lucrările de la Campusul Şcolar al Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” se vor încheia în luna august, asta chiar dacă proiectul ar putea fi încheiat, fără penalizări, în 2019.
„Ne-am obişnuit ca regulile să se modifice în timpul jocului. Proiectele care au o valoare de peste 5 milioane euro pot să fie finalizate până în anul 2019, fără penalităţi. Noi îl vom termina în luna august. Încurcătura care a fost acolo a fost faptul că în proiect nu au fost prinse utilităţile, or pentru un complex aşa de mare a trebuit să facem un adevărat punct de utilităţi, termic să-i spunem, la care se lucrează. Termenul de finalizare pentru acest punct era astăzi, dar din cauze obiective, faptul că nu s-au găsit furnizori pentru centrale sau alte echipamente, se va finaliza la jumătatea lunii iulie”, a explicat primarul Creţu, în cadrul unei conferinţe de presă.
Acesta a adăugat că fără utilităţi nu pot fi făcute probele şi darea în funcţiune a clădirilor. Însă, fără penalităţi, acest proiect va fi închis în luna august, inclusiv cu partea de amenajare a gazonului.
Altfel, la Ştrandul Codrişor se va finaliza doar în toamnă, pe pârtia de schi se montează stâlpii, iar la iarnă se va schia, în timp ce pe Podul Berăriei se va trece unde în luna noiembrie.
Citiţi şi:
- (Foto) Ovidiu Creţu: Campusul şcolar de la Liviu, pe primul loc în România şi în primele zece din Europa
- Podul Berăriei, campusul de la “Liviu Rebreanu”, pârtia de schi, ştrandul de la Codrişor, printre investiţiile care se vor finaliza în 2016
- Şapte milioane euro, din fonduri europene, pentru Campusul Şcolar de la „Liviu Rebreanu”
- Zidul de incintă al Cetăţii, Poarta Lemnelor şi clădirea „Liviu Rebreanu”, priorităţi pentru Primăria Bistriţa
- Deputatul Daniel Suciu: Datoria politicienilor este să se ridice deasupra orgoliilor și să ajute românii!
Comentarii
Adevarul este ca majoritatea proiectelor intocmite de "specialistii" lui Cretu, contin greseli care in final duc la cresterea costurilor de executie si la intarzierea lucrarilor. Un exemplu este si cu Strandul Codrisor, unde lucrarile au fost sistate o vreme deoarece proiectul de modernizare a ștrandului a fost intocmit GREȘIT. După ce în luna decembrie a anului trecut s-au turnat betoane, la inceputul primaverii în plin sezon de construcții NU s-a lucrat. Reprezentanții Primăriei au susțiut că de fapt era nevoie de completări la proiectul tehnic, deoarece s-a mers inițial pe o reabilitare iar la fața locului s-au întâlnit situații delicate,astfel ca investiția se va prelungi foarte mult.
Si nu-i singurul exemplu de proiect gresit. Cel mai pagubos dintre ele, este cel de la Campusul CNLR, unde la proiectare, culmea, au fost uitate tocmai utilitatile.Din cauza că în proiect nu au fost prinse utilitățile s-a lasat cu o pierdere de 3,5 miloane de euro la bugetul local pe 2016 ca urmare a intarzierii lucrarilor, iar "autoritatile" locale in frunte cu primarul Cretu, n-au mai fost in stare sa gestioneze finalizarea lucrarilor conform contractului pana la 31 decembrie 2015, cu bani europeni. Faptul ca proiectul tehnic la campusul CNLR a fost întocmit greșit, a facut ca in 2015 sa NU se lucreze efectiv vreme de 6 luni iar lucrările au fost reuate abia în luna noiembrie și constructorul NU s-a mai încadrat în termenul stabilit, astfel ca fondurile europene alocate campusului au fost retrase, iar continuarea lucrarilor se face cu banii alocați din bugetul local.
Cat despre Podul Berariei, care a început în luna martie 2015 ce sa mai vorbim. In acest interval de timp putea fi gata un pod peste Dunare.
Adaugă comentariu nou