Virginia Linul: Oricât ai fi de fashion, nu eşti la fel de frumos ca în costumul popular. Tot mai mulţi miri aleg straiele populare în ziua nunţii

Tot mai mulţi tineri aleg ca în ziua cea mai importantă din viaţa lor, a nunţii, să fie îmbrăcaţi în costume populare. „Startul a fost dat de vedetele Edi Stancu şi Elena Lasconi care au dorit ca nunta lor să fie una de sărbătoare, la fel şi ţinutele pe care cu mare drag le-am creat pentru ei. Oricât ai fi de fashion, nu eşti la fel de frumos ca în costumul popular. Anul acesta, multe perechi de miri din toată ţara şi-au dorit ca în momentul lor de bucurie, rochia de mireasă sau costumul de mire să aibă ceva din identitatea noastră naţională, măcar o bentiţă cusută ca pe vremea bunicilor. Am primit cereri din Bucureşti, Braşov, Sibiu, Timişoara, Maramureş, într-un cuvânt din toată ţara şi m-am bucurat că mirii se reîntorc la valorile spirituale ale acestui neam”, ne declară Virginia Linul. De curând, Virginia Linul a realizat costumele pentru artista Oana Bozga şi mirele Gheorghe Pintea, fiul părintelui Pintea din Corneşti, cel care a fost ani de zile păstor al comunităţii din Chintelnic. „Nu pot decât să fiu fericită că mirele a ales să poarte pana de păun, iar nuntaşii costume create de mine. A fost o logodnă deosebită, în straie populare, motiv pentru care trebuie felicitaţi atât mirii, cât şi părinţii acestora şi naşii, amintindu-l aici pe Ionuţ Fulea”, declară Virginia Linul.
Mai nou, revine şi obiceiul cu găina, la toate nunţile Virginia Linul având solicitări în acest sens la o mulţime de evenimente, chiar şi trei-patru, în zilele de sfârşit de săptămână.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5