Ziua DOWN la Bibliotecă – Ediția a IV-a
Centrul Școlar de Educație Incluzivă „Lacrima”, în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, Palatul Copiilor Bistrița, și Asociația Impact, a derulat joi, 21 martie 2024, începând cu ora 13.00, evenimentul ”ZIUA SINDROM DOWN LA BIBLIOTECĂ”- ediția a IV-a, la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, în Sala de conferințe „Gavril Scridon”. Evenimentul face parte din proiectul „Eu și prietenii mei”, înregistrat în Calendarul Activităților Educative Județene Bistrița 2024.
În acest an sloganul care ne-a însoțit a fost ”TERMINAȚI CU STEREOTIPURILE” – (End The Stereotypes), iar alături de noi au fost Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud, Fundația Inocenți, părinți, elevi și cadre didactice din instituțiile școlare din Bistrița și din județ: Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Bistrița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 2 Bistrița, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Beclean, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Năsăud, Liceul Tehnologic Special Sfânta Maria Bistrița, Școala Gimnazială Nr.1 Bistrița.
Din program au făcut parte momente artistice a căror protagoniști au fost copii și tineri cu Sindrom Down, dar și prieteni de-ai lor. Cu această ocazie am lansat ”Povestea șoriceilor de la bibliotecă”, o poveste recreată, adaptată și pusă în scenă cu ajutorul teatrului de umbre. Programul a cuprins și o piesă de teatru de marionete, precum și o expoziție cu lucrări ale elevilor care au fost evidențiați și premiați. S-au oferit diplome și premii, realizate cu contribuția școlii Lacrima, dar și cu ajutorul celor de la Biblioteca Județeană „George Coșbuc” Bistrița-Năsăud și Asociației Impact.
Scopul acestui eveniment a fost de a informa şi de a atrage atenţia societăţii asupra acestor copii, de a pune în valoare posibilitățile lor și de a accentua faptul că aceștia sunt parte a societății, iar prin manifestarea dragostei şi empatiei sunt sprijiniţi să ducă o viaţă activă. Comunicând, oferind afecţiune şi fiind alături de sufletele celor care au nevoi speciale şi de familiile acestora, dorim să oferim un exemplu în ceea ce înseamnă beneficiile demersurilor pentru incluziunea socială.
C.Ș.E.I. Lacrima
Adaugă comentariu nou