18 porci au ars într-un incendiu la Lușca!

Update: Incendiul a fost lichidat în totalitate în jurul orei 01.40. După finalizarea intervenției s-a stabilit faptul ca incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric - aparat electric de încălzire lăsat sub tensiune.
Proprietarul a reușit sa scoată din zona de manifestare a incendiului , înainte de sosirea echipajelor, 19 bovine și 4 porcine (din care două cu arsuri). 18 porcine nu au putut fi scoase la timp din grajd.
...
Un incendiu puternic a izbucnit în această seară, în jurul orei 18:00, într-o anexă din cartierul Lușca, orașul Năsăud, afectând o suprafață de aproximativ 300 mp. La fața locului au intervenit șase echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița-Năsăud, cu patru autospeciale de stingere, o autospecială de intervenție la înălțime și o ambulanță SMURD.
La momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta cu violență, existând un risc ridicat de extindere la clădirile și anexele din apropiere. Datorită intervenției prompte și coordonate a pompierilor, pericolul propagării flăcărilor a fost înlăturat rapid, iar operațiunile s-au concentrat pe localizarea și lichidarea focarelor.
Intervenția pompierilor a fost îngreunată de prezența unor cantități mari de fân și deșeuri furajere – din informațiile primite de la proprietar aproape 3000 baloți care au alimentat arderea și care încă fumegă, menținând un risc de reaprindere. În ciuda eforturilor depuse, la această oră (23:30), echipajele sunt încă la fața locului și lucrează pentru lichidarea completă a incendiului.
Dată fiind amploarea evenimentului, pe lângă resursele alocate inițial, mai mulți pompieri aflați în timpul liber au venit din proprie inițiativă pentru a sprijini eforturile colegilor lor.
Din fericire, incendiul nu a făcut victime, însă pagubele materiale sunt considerabile. O evaluare exactă a acestora va fi realizată ulterior, după finalizarea operațiunilor de intervenție.
Pompierii vor rămâne la fața locului atât timp cât este necesar pentru a asigura stingerea tuturor focarelor și pentru a preveni orice posibilă reaprindere. Cauza incendiului urmează să fie stabilită după finalizarea intervenției.
Amintim de importanța măsurilor de prevenire a incendiilor, mai ales în cazul depozitării materialelor combustibile, precum fânul sau alte deșeuri furajere, care pot favoriza propagarea rapidă a focului.
Revenim cu informații actualizate pe măsură ce situația evoluează.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5