5 soluții pentru a scăpa de acnee
-
View the full image
https://image.freepik.com/free-photo/teenage-girl-squeezing-her-pimples-removing-pimple-from-her-face_93267-412.jpg
Acneea este una dintre afecțiunile dermatologice cu care se confruntă aproape orice persoană. Este o consecință a excesului de sebum și se manifestă prin apariția coșurilor dureroase, cu un aspect neplăcut. Debutează la pubertate și durează destul de mult, uneori 10 sau chiar 15 ani, însă există și cazuri când nu dispare nici la maturitate. Practic, pentru unii oameni devine o adevărată problemă și poate cauza traume la nivel psihic și emoțional. Adesea, tentativele de a acoperi acneea cu machiaj agravează situația, iar produsele cosmetice speciale nu au nici un efect. Dacă ai încercat deja diferite modalități pentru a scăpa de coșuri și nu au dat nici un rezultat, descoperă mai departe cinci soluții surprinzătoare cu eficiență dovedită.
Microdermabraziune
Această metodă excelentă de curățare și exfoliere reîmprospătează tenul prin îndepărtarea impurităților și a celulelor moarte de la primul nivel de suprafață al pielii. Sunt folosite cristale fine pentru tratarea blândă a feței, iar acest lucru face ca microdermabraziunea să poată fi realizată pe toate tipurile de ten. De altfel, acesta este unul dintre cele mai solicitate tratamente cosmetice din ultimii ani deoarece ajută la eliminarea cu succes a problemelor inestetice. Microdermabraziunea reduce sau chiar elimină coșurile, cicatricile determinate de acnee, petele maronii sau ridurile fine, superficiale. În funcție de problemele tenului poate fi nevoie de mai multe ședințe pentru a obține rezultatele dorite. Dacă îți faci probleme de costuri pentru că procedura trebuie repetată destul de des, uneori chiar și într-un interval de 7-14 zile, apelează la CreditPrime. Solicită un împrumut online până la salariu prin intermediul creditprime.ro și beneficiază de acest tratament atât cât ai nevoie ca să poți să uiți de tenul acneic.
Terapia cu laser
Chiar dacă pare greu de crezut, terapia cu laser a devenit una dintre procedurile uzuale de îndepărtare a acneei. Rezultatele obținute sunt definitive, așa că poate fi suficientă chiar și o singură ședință. Laserul transmite energie în valuri ce sunt absorbite în piele de apa pe care aceasta o conține și astfel stimulează creșterea de fibre noi de colagen și elastină. Terapia este folositoare pentru a înlătura cicatricile, cu excepția celor profunde. Laserul vindecă acneea fără a provoca durere sau urme la nivelul pielii, oferind tenului un aspect tineresc și ferm.
Tratamentul cu sare la nivel celular
Descoperită de doctorul neamț William H. Scheussler în secolul al XIX-lea în urma experimentelor sale, terapia celulară cu sare poate estompa simptomele acneei. Potrivit acesteia, pentru țesuturi rămân doar 12 compuși minerali sau săruri de țesut care sunt importanți. Adepții acestei teorii consideră că acneea apare în urma unui deficit de sulfat de calciu din organism. În acest sens, terapia constă în administrarea unor doze reduse de substanțe pentru a elimina coșurile.
Alegerea acestui tratament nu implică reacții adverse pentru că este vorba de o cantitate scăzută de sulfat de calciu, însă este recomandat ca un medic să recomande concentrația potrivită pentru fiecare persoană în parte.
Terapia prin căldură
Atunci când este combinată cu tratamente bazate, impulsuri luminoase, căldura poate distruge bacteriile care determină apariția coșurilor. Totodată, această terapie, care trebuie administrată de un dermatolog, poate diminua mărimea glandelor sebacee care sunt obturate de grăsimea pe care tot ele o produc. Dacă sunt mai mici, aceste glande nu mai secretă atât de mult sebum și în acest fel este eliminată cauza apariției coșurilor.
Terapia cu căldură poate dura de la câteva secunde până la câteva minute, nivelul de căldură implicat în procesul de distrugere a bacteriilor prin tratamentul cu lumină pulsatilă și încălzirea foliculului stimulând reacția chimică ce stă la baza acestei proceduri. Cu toate că terapia poate dura mai mult de o lună, rezultatele vor începe să apară după două săptămâni.
Tratamente naturale
Acneea poate fi prevenită sau combătută și cu ajutorul unor tratamente naturale. Uleiurile esențiale de levănțică, arbore de ceai sau cuișoare sunt extrem de benefice. Mierea amestecată cu scorțișoară măcinată sau cu pulbere de nalbă, ceaiul de gălbenele, sucul de lămâie, castravetele, sucul de coriandru și mentă ori laptele de capră combinat cu nucșoară pot avea efecte pozitive asupra tenului. Însă, în cazul produselor naturiste tratamentul este de durată și trebuie aplicat zilnic pe zona cu coșuri.
Inestetică și incomodă, acneea este o afecțiune ce trebuie tratată cu atenție pentru a obține rezultatele dorite. Cum bine știm, coșurile nu cauzează doar disconfort fizic, ci au un impact major și asupra vieții sociale. Urmează terapii și proceduri eficiente pentru a scăpa de acnee și bucură-te de un ten luminos, curat și fără nici un fel de imperfecțiuni!
Citiţi şi:
- Anti Sebum de la Eladerm.ro, crema revolutionara care te ajuta sa scapi de tenul uleios si inestetic
- 4 tipuri de iritații ale pielii și tratament
- Ghid pas cu pas pentru un tratament eficient cu ulei de argan Moroccan oil
- Ce să faci și ce să nu faci pentru a avea o față frumoasă
- Beneficiile esențiale ale serurilor pentru față: cum și de ce să le integrezi în rutina ta de îngrijire
Adaugă comentariu nou