PSIHOLOGIA VIEŢII

Acceptă-ţi corpul!

Femeile sunt foarte preocupate de fizicul lor, investesc o energie extraordinară pentru a avea o siluetă atractivă, dar se recomandă să se concentreze şi asupra frumuseţii interioare şi nu numai în direcţia de satisfacere a aşteptărilor bărbaţilor sau trendului în materie.

Frumuseţea izvorăşte întotdeauna din interior!

Oare idealul feminin înseamnă o persoană concretă sau idolul unei epoci sociale?

Între idealul feminin şi frumuseţe există o graniţă vizibilă, idealul feminin este un fenomen fizic, până când frumuseţea înseamnă un fenomen subiectiv, sinteza însuşirilor exterioare şi interioare. Acea femeie e adevărată care emană o frumuseţe interioară, armonizată.

“Frumuseţea este siguranţa de sine. Frumuseţea este o faţă zâmbitoare. Aprecierea tuturor acelor trăsături cu care ne-a binecuvântat Dzeu, fără să ne concentrăm asupra acelora pe care am omis să le dezvoltăm. Frumuseţea este iubirea pasionată a vieţii şi aptitudinea de a surprinde clipa. Ea înseamnă veselie, generozitate, putere, cunoaştere, amabilitate şi respect. Frumuseţea este înţelepciune.” - susţine fotograful Bridget Fair.

Strădania spre perfecţiune, de a fi corespunzătoare, de a fi mereu suplă, amăreşte viaţa multora. Psihologul Bede Zsuzsa, vorbeşte despre un pacient adolescent supraponderal şi căruia, cu toate că a devenit cu timpul un adult cu un corp proporţional, schimbările obiective nu i-au adus schimbări subiective, şi în prezent are probleme sexuale, datorită faptului că nu-şi poate accepta propriul corp.

Dacă cineva se hotărăreşte să facă operaţie plastică, nu-i sigur de loc că stima de sine se reechilibrează. Autocunoaşterea, conform concepţiei psihologului amintit, durează o viaţă întreagă şi necesită multă muncă. Dacă avem nevoie de ajutor şi ne acceptăm cu dificultate, putem alege dintre alternative: cărţi care ne întăresc stima de sine, terapie individuală, psihodramă sau grupuri de interacţiune în vederea autocunoaşterii.

Cultul de a fi slabă. Femeile vrând să copieze pe cele mai slabe modele, actriţe, fac cure de slăbire din cele mai variate. Psihologul Bede Zsuzsa afirmă că în debutul anorexiei şi bulimiei, factorii sociali joacă un rol important.

În ultimele decenii preocuparea faţă de greutatea corpului a devenit tot mai importantă şi este impresionant faptul, că anorexia se întâlneşte în mare procent în rândul tinerelor. Majoritatea femeilor nu sunt mulţumite cu greutatea corporală, suferă de o percepţie falsă a propriului corp şi se simt (mult) mai grase faţă de cum sunt în realitate. De a deveni slabă - ajunge un scop al vieţii, ce presupune foamete, privare de plăceri gustative, olfactive, dar şi o premisă a bolilor de mai târziu.

Origo.Va urma.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5