Alexandru Slavita: La Piatra Fântânele se consumă material antiderapant cât pentru judeţul Satu Mare
Şeful Secţiei Drumuri Naţionale Bistriţa-Năsăud, ing. Alexandru Slavita, susţine că bugetul alocat în acest sezon rece pentru deszăpezirea celor 300 kilometri de drumuri naţionale care traversează judeţul – circa 6,5 milioane lei – este folosit atât pentru aprovizionarea cu material antiderapant, cât şi pentru plata serviciilor propriu-zise.
În prezent, în cele opt baze ale drumarilor, sunt circa 2.200 tone de sare şi nisip, adică 75% din necesarul estimat, dar situaţia se schimbă de la o zi la alta.
Slaviota a explicat că în Bistriţa-Năsăud, din cauza condiţiilor climatologice şi de relief, se consumă de două ori mai mult material antiderapant decât în Satu Mare, Sălaj sau Maramureş, numai la Piatra Fântânele fiind utilizat material cât pentru judeţul Satu Mare. În ceea ce priveşte soluţia de clorură de calciu, deocamdată aceasta se foloseşte doar pe DN 17, între Josenii Bârgăului şi Valea Străjii.
Altfel, odată ce temperaturile vor ajunge spre zero grade Celsius, firma Selina SRL din Oradea, care are contract pentru întreţinerea drumurilor naţionale pe timp de iarnă pentru SDN Bistriţa-Năsăud, va fi turnată mixtură stocabilă pe tronsoanele Năsăud-Sângeorz Băi şi Beclean-Salva. E o soluţie temporară pentru reparaţii la aceste drumuri naţionale.
Citiţi şi:
- Ing. Alexandru Slavita: În Pasul Tihuţa, depozitele acoperite sunt pline cu material antiderapant. La nivel de judeţ, avem deja 3600 tone de sare
- Ing. Alexandru Slavita: Avem stocurile de material antiderapant! Nu putem să dăm cu sare şi apoi să o luăm de pe drum cu lama!
- Ing. Alexandru Slavita: Cele zece baze şi puncte de sprijin pentru deszăpezirea drumurilor naţionale vor fi operaţionale din 20 octombrie
- Ing. Alexandru Slavita: Contractul de deszăpezire a drumurilor naţionale va fi semnat săptămâna aceasta
- Alexandru Slavita: Lucrările de tratament cu şlam bituminos pe DN 17 se vor încheia în 15 septembrie
Comentarii
Domnule Alexandru Slavita,
Pentru reducerea cantitatii de materialul antiderapant eu m-am gandit la o solutie tehnica noua , pentru indepartarea ghetii si a poleiului de pe carosabil .
Aceasta consta in confectionarea unui dispozitiv care sa topeasca gheata si poleiul pana la negru asfaltic.
Daca aceasta idee prezinta interes pentru dumneavoastra o putem discuta in amanunt.
Adaugă comentariu nou