Apartamente de vânzare în Galați – Probleme cu noul furnizor de gaze?
Apartamente de vânzare în Galați se găsesc și vechi, și noi. Numai că, la achizionarea de apartamente de vânzare în Galați și în restul țării, e nevoie de atenție la contractele încheiate cu furnizorii de gaze.
Cei care doresc apartamente de vânzare în Galați și în restul țării trebuie să fie atenți la contractele încheiate cu furnizorii de servicii. Dat fiind că acum există posibilitatea alegerii furnizorului de gaze, pot apărea probleme. Și este important de știut că orice neregulă sesizată de consumatori, apărută ulterior încheierii noilor contracte, poate fi sesizată și reclamată la ANPC.
Când te poți adresa la ANPC pentru apartamente de vânzare în Galați
Începând cu 1 iulie, cea mai mare parte a consumatorilor au reîncheiat contractele de gaze. Și asta pentru a se adapta noilor condiții ale pieței, de furnizare a gazului în regim concurențial, unde statul nu mai stabilește prețul. Prin urmare, cei care caută apartamente de vânzare în Galați sau în țară pot să se adreseze ANPC dacă se confruntă cu abuzuri din partea furnizorilor. Mai exact, deși statul nu mai intervine în stabilirea prețului, există alte entități care să sancționeze comportamentele dăunătoare consumatorilor. Potrivit ANPC, „în cazul în care consumatorul are o nemulțumire referitoare la contract sau la modul de derulare al acestuia, trebuie să se adreseze mai întâi furnizorului. Iar dacă problema nu este soluționată se poate adresa atât ANRE, precum și ANPC”.
Ce ai de făcut
Drept urmare, cei care au achiziționat sau vor apartamente de vânzare în Galați și în restul țării și reprezintă consumatori de gaze pot să se adreseze mai întâi furnizorului, dacă drepturile și interesele lor au fost încălcate. Furnizorul este obligat să le pună la dispoziție un mecanism de soluționare a plângerilor. Dacă acel consumator este nemulțumit în continuare, se poate adresa fie Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei, fie ANPC. Noile reglementări au apărut în contextul liberalizării pieței gazelor în privința relației stabilite între consumatorl final și furnizor. Liberalizarea aduce și o serie de elemente noi, cum ar fi încheierea contractelor cu preț variabil. Astfel, este posibil să apară o creștere a numărului de consumatori nemulțumiți. De aceea, e important pentru ei să știe căror autorități se pot adresa pentru a obține remedierea problemei.
Citiţi şi:
- ANPC: Dacă clientul băncii nu este de acord cu actul adiţional, poate să îl refuze
- Aproape toţi consumatorii bistriţeni citesc eticheta produsului înainte de a-l cumpăra
- Mai multă hârţogăraie la casele de schimb valutar
- Tone de carne şi produse din carne, retrase de la vânzare
- Telefonul consumatorului- 021/9551
Adaugă comentariu nou