APM Bistriţa-Năsăud, partener într-un proiect european, alături de toate judeţele din zonele montane ale ţării

Agenţia penztru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud va implementa în partenriat cu instituţiile similare din 15 judeţe -  Alba, Braşov, Bacău, Buzău, Caraş Severin, Cluj, Covasna, Gorj,Harghita, Hunedoara, Mureş, Neamţ, Sibiu, Suceava, Vrancea - prin coordonarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Harghita şi sub supravegherea  Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, proiectul „PACINFO – Rolul social şi de mediu al agriculturii în regiunile montane”. Seminarul de lansare al proiectului a avut loc la finele săptămânii trecute, la Miercurea Ciuc. 

Proiectul va fi implementat în perioada  iunie 2014-aprilie 2015 şi  este finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, în cadrul programului de promovare a Politicii Agrare Comune şi de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice. Valoarea totală  a proiectului este de 306.105 euro, din care 163.065,60 euro este finaţat de CE, Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice având o contribuţie de 143.040 euro.

Obiectivul proiectului este acela de a informa fermierii din zonele montane despre principiile de finanțare ale Politicii Agrare Comune, despre măsurile speciale privind susținerea ajungerii pe piață a produselor şi nu în ultimul rând  de a conștientiza fermierii despre importanța agriculturii ecologice.

Pentru implementarea proiectului, APM Bistriţa-Năsăud va organiza  o serie de campanii de promovare în vederea îmbunătăţirii imaginii zonelor agricole montane şi a fermierilor care activează în zonă (realizare şi distribuire de postere, materiale audio-video,  spot radio, mass-media locală), un seminar prin care fermierii vor fi învăţaţi cum să îşi lanseze şi să îşi promoveze produsele procesate în zonele montane. În data de 26 octombrie 2014, cu ocazia Zilei Naţionale a traiului de munte, va fi organizat un târg de produse tradiţionale”, menţionează şeful APM BN, Sever Roman.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5