,,Armonii de primăvară” într-un recital liric apreciat

Victor Știr

La Centrul Cultural Municipal ,,George Coșbuc” s-a desfășurat joi, 6 aprilie, în sala mare de spectacole a Centrului Cultural Municipal ,,George Coșbuc”, un recital de muzică clasică, inițiat de artistul Florin Vlad, un violonist cu o carieră frumoasă, și în prezent, un animator cultural nu numai de bune intenții pentru generațiile mature, ci și cu dorința inițierii tinerilor în miracolul muzicii.
În deschiderea recitalului, profesoara de filosofie Ana Maria Ardelean-Vlad s-a adresat auditoriului subliniind provocările care stau în fața omului contemporan și mai ales în fața creștinului, supus unor evenimente menite să-i tulbure liniștea și parcursul perioadei dedicate pregătirii sufletești pentru primirea jertfei Domnului Iisus. Îndemnurile profesoarei Ardelean-Vlad adresate celor prezenți au fost pentru sinceritate și deschidere sufletească, pentru comunicare în perimetrul valorilor creștine și umaniste. Artiștii prezenți au fost: violonistul Florin Vlad, inițiatorul manifestării, bucureștean de origine, este absolvent al Conservatorului ,,Ciprian Porumbescu”, prezenta Academie Națională de Muzică din București, și a desfășurat o prodigioasă activitate în Filarmonica orașului Hale din Germania, de asemenea, la cunoscuta Arena di Verona, la Milano etc; pianistul Peter Kolcsar din Cluj-Napoca este un apreciat profesor, corepetitor înzestrat, căutat, iar tenorul Ștefan von Korch și baritonul Sergiu Garabaji, tineri interpreți vocali, cu frumoase perspective. Cvartetul a încântat publicul atent, pasionat, cu partituri de mare popularitate precum Granada, Bărbierul din Sevilla (arie), De ce nu vii (pe versuri de MihaiEminescu), arii din Țara surâsului de Lehar și Voievodul țiganilor de Johann Strauss. Florin Vlad a interpretat la vioară Mică muzică de noapte de Mozart, Balada lui Ciprian Porumbescu, de asemenea, piese pentru vioară și pian împreună cu Peter Kolcsar.
În cuvântul de încheiere, profesoara Ardeleanu-Vlad a exprimat speranța că prin lumina din sufletul fiecărui participant la recitalul liric, lumea poate deveni, ca ansamblu, mai bună.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5