Atractii turistice in Bonn pe care nu trebuie sa le ratezi

O calatorie in Germania nu este complete fara o vizita la Bonn – unul dintre orasele sale mici, dar pline de farmec. Aflat la numai o jumatate de ora distanta de metropola Köln, Bonn este un oras cu aproximativ  300.000 de locuitori si cu o istorie puternica care dateaza din epoca romana. In Bonn poti vedea cladiri istorice, festivaluri de renume international si multe muzee. Daca planuiesti sa vizitezi acest oras minunat, trebuie sa stii ca preturile pentru transport Romania-Germania sunt destul de accesibile si poti ajunge in Bonn rapid si in siguranta cu un microbus waltrans.ro.

De ce este Bonn atat de unic?

In timp ce capitala germane moderna se afla la Berlin, Bonn a fost capital Germaniei de Vest din 1949 pana in 1990, cand a avut loc reunificarea Germaniei de Est si de Vest. Este adevarat ca Bonn nu este unul dintre cele mai populate orase din Germania, dar ofera mai multe culturi la un loc decat unele dintre cele mai populare destinatii din Germania. Exista peste 30 de muzee in Bonn, iar cele mai multe sunt la distanta mica de mers pe jos unul de celalalt. Iata ce poti vizita in Bonn:

Haus Der Geschichte Bonn (Casa istoriei Republicii Federale Germania)

Haus der Geschichte este muzeul de istorie contemporana din Bonn si detaliaza istoria Germaniei de la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial si pana in prezent. Exploreaza expozitia permanenta si invata despre istoria politica a Germaniei de Est si de Vest (RDG si, respectiv, Republica Federala Germania). Muzeul foloseste film istoric, inregistrari sonore si experiente immersive pentru a deschide un dialog despre trecutul recent al Germaniei.

Muzeul de arta moderna din Bonn (Kunstmuseum Bonn)

Kunstmuseum Bonn sau Muzeul de Arta Moderna din Bonn gazduieste una dintre cele mai importante colectii de arta germana. Vizitatorii il considera unul dintre cele mai bune muzee de arta din tara. Muzeul pune accent pe expresionistii din Rhenish si pe toate celelalte arte dupa anul 1945.

Savureaza o bere la Alter Zoll

O calatorie in Germania nu este complete fara a gusta o bere germana. Poti gasi bere buna oriunde in Bonn si in general in Germania, dar, una dintre cele mai bune beri poate fi savurata la Alter Zoll, pe Brassertufer. Aici vei avea o priveliste superb asupra Rinului, in timp ce stai la umbra unui castan vechi de doua secole.

Bazilica Bonn Minster

Bonn Minster este biserica iconica romantic a orasului si una dintre putinele care rivalizeaza cu Catedrala din Köln. Cladirea a fost finalizata in 1248, acesta fiind acelasi an in care a fost pusa prima piatra pentru biserica din Köln. Inainte de biserica din zilele noastre, situl gazduia o „Cella Memoriae”, un loc in care romanii pastrau mese funerare. Se spune ca Sfintii patroni ai orasului, Cassius si Florentius, au fost martirizati pe santier si mormintele lor acoperite de o mica sala a bisericii in jurul anului 400 d.Hr.

Nu uita sa rezervi din timp un bilet de microbuz de transport persoane Romania-Germania atunci cand intentionezi sa vizitezi orasul Bonn. Desi este un oras mic, Bonn a devenit in ultimii ani o locatie din ce in ce mai popular pentru turisti. De asemenea, asigura-te ca rezervi o camera de hotel in centru, pentrua avea acces usor la toate muzeele.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5