Au început procedurile pentru referendumul de la Sângeorz-Băi. Crina Borş, reprezentanta CJ în Comisia de organizare

Plenul Consiliului Judeţean a desemnat-o pe Crina Alexandrina Borş, directorul executiv în cadrul Direcţiei administraţie locală, drept reprezentant al  instituţiei în Comisia pentru organizarea referendumului local din oraşul Sângeorz Băi. Liberalii ar fi dorit ca reprezentantul administraţiei judeţene să fie consilierul judeţean Florin Moldovan, însă majoritatea nu a fost de acord, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan invocând neimplicarea politică în această chestiune.

„E o situaţie specială la Sângeorz. Eu, chiar dacă unii dintre colegi politicieni încearcă să mă atragă în dezbaterea asta, am evitat şi o să evit până la final. Nu au ce să caute partidele politice în această situaţie. E o acţiune civică. Chiar dacă unii dintre dumneavoastră doriţi să o politizaţi, PSD nu va răspunde la toate provocările care se fac şi îi va lăsa pe cetăţenii din Sângeorz Băi să decidă în consecinţă. Ei au decis să convoace un astfel de referendum, noi avem obligaţia, ca instituţie publică a statului, conform legii, să răspundem adresei Instituţiei Prefectului şi să desemnăm un reprezentant”, a explicat preşedintele Radu Moldovan.  Acesta a menţionat că rolul reprezentantului CJ în această comisie este de a supraveghea la respectarea legii, iar prin directorul executiv Crina Borş se asigură „o notă de neutralitate”. 

  Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud a transmis, în 26 septembrie, o adresă prin care a solicitat Consiliului Judeţean să desemneze de urgenţă reprezentantul administraţiei judeţene în Comisia de organizare a referendumului. În adresă sunt invocate prevederile art. 55 alin. 5 coroborate cu art.70 din Legea 215/2001 privind administraţia publică locală republicată, cu modificările şi completările ulterioare,  menţionându-se faptul că se constituie o comisie numită prin ordin al prefectului prin a cărei componenţă face parte un reprezentant al Consiliului Judeţean.

Din comisie vor mai face parte câte  un reprezentant al Prefecturii, al Consiliului Local Sângeorz Băi, al primarului oraşului Sângeorz Băi şi al Judecătoriei Năsăud.

*** 

Prefectul Ovidiu Frenţ aşteaptă o adresă oficială din partea Autorităţii Electorale Permanente cu privire la numărul de cetăţeni cu drept de vot din Sângeorz Băi, pentru a stabili numărul minim necesar reprezentând 25%, pentru a putea aproba organizarea referendumului. Ulterior, va fi stabilită data de organizare, Comisia de organizare etc. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5