Subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea: La începutul lunii noiembrie, vom da ordin de constituire a Comisiei de organizare a referendumului de la Sângeorz Băi

Subprefectul Ciprian Ceclan-Oprea a anunţat, în cadrul Colegiului Prefectural, că patru instituţii din cele cinci prevăzute de lege şi-au desemnat reprezentanţii în Comisia pentru organizarea referendumului local de la Sângeorz Băi. Este vorba despre Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Judecătoria Năsăud şi reprezentantul primarului oraşului Sângeorz Băi. Doar Consiliul Local  Sângeorz Băi nu a reuşit să îşi desemneze membru în această comisie, termenul final dat de Instituţia Prefectului fiind 31 octombrie.

         „În data de 23 am primit nominalizarea, a patra, a reprezentantului primarului. În urma celor trei solicitări făcute de Instituţia Prefectului către Consiliul Local nu am primit încă reprezentantul desemnat. Ieri, în 24 octombrie, am transmis şi către petiţionari în care am comunicat stadiul în care ne aflăm, iar către Consiliul Local Sângeorz Băi am dat o ultimă solicitare, ca până la sfârşitul lunii octombrie să ne trimită reprezentantul, mai ales că în aceste zile au şi şedinţă ordinară de Consiliu Local. Dacă nu, condiţiile sunt îndeplinite, iar la începutul lunii noiembrie vom elibera Ordinul de Prefect în ceea ce priveşte constituirea comisiei care organizează referendumul şi îşi va intra în atribuţii. Avem patru reprezentanţi din cinci, dacă Consiliul Local consideră că solicitările a 25% pe care-i reprezintă nu sunt importante, nu-şi desemnează reprezentant”, a declarat subprefectul Ceclan-Oprea.

         Subprefectul a adăugat că acea Comisie de organizare a referendumului va propune data referendumului şi va face demersurile către Guvern. „Aici intervin şi alte probleme. Trebuie să vedem dacă Primăria alocă bani. Banii pentru referendum se alocă de Primărie şi Consiliul Local Sângeorz Băi. (...) Dacă nu vor aloca bani vom vedea, sesizare... Există un vid legislativ în unele probleme. Să fie foarte clar, nu Instituţia Prefectului se ocupă de referendumul de la Sângeorz Băi, cum s-a vehiculat. Instituţia Prefectului face demersurile legale pentru constituirea acestei comisii care se va ocupa de organizarea referendumului. Comisia trebuie să facă demersuri către Guvernul României, stabileşte data referendumului, transmite adrese către Consiliul Local şi Primăria Sângeorz Băi ca să aloce bani. Haideţi să vedem dacă îi alocă sau nu-i alocă. Nu există o reglementare clară în lege ce se întâmplă dacă nu alocă. Legea spune clar că banii pentru organizarea referendumului se alocă din bugetul local”, a spus Ceclan.

         În context, subprefectul a menţionat că de pe lista depusă de petiţionari, cu aproape 3000 de semnături, nu au fost considerate în regulă aproximativ 100 de persoane. Semnăturile nu au fost verificate de Poliţie, pentru că legea nu prevede acest lucru. „Mi se pare anormal să meargă Poliţia la fiecare la poartă să verifice, mai ales că atunci când s-a candidat s-au depus liste de semnături şi nu au fost verificate de către Poliţie sau Jandarmerie şi, mai mult, pe fiecare listă de semnături, în partea de jos, cineva a semnat pentru corectitudinea datelor”, a mai spus Ciprian Ceclan-Oprea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5