Campania “Îndrăznește să zâmbești fără să lovești”, la Școala Gimnazială Uriu

  Miercuri, 57 de elevii din clasele V-VIII de la Școala Gimnazială Uriu și Cristeștii Ciceului au participat la prima activitate din cadrul campaniei de promovare a comportamentelor prosociale “ Îndrăznește să zâmbești fără să lovești”. Acesta este un proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, de către Asociația Tineri pentru Comunitate, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud și Școala Gimnazială Uriu.

   Responsabil pentru implementarea activităților este Claudia Tomșa, profesor consilier școlar în această unitate de învățământ. Ea a prezentat elevilor câteva informații despre emoțiile care ne însoțesc în fiecare zi, atât cele pozitive, cât și cele negative, accentual fiind pus pe furie, care recunoscută la momentul potrivit, poate prevenii situațiile conflictuale și agresivitatea în rândul elevilor. De asemenea, școlarilor le-au fost prezentate diverse metode prin care își pot controla furia, și au fost încurajați să apeleze la consilerul școlar atunci când simt că aceasta este mai puternică decât ei.

   Conducerea Școlii Gimnaziale Uriu, respectiv, domnii directori Ioan Andras  și Cornel Urian, precum și de profesoar de limba și literatura română, Luminița Badale,  au susținut această campanie și s-au implicat într-o mare măsură în realizarea ei. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5