Care sunt profesioniștii care îți vor construi noua casă?
-
View the full image
Sursa foto: https://unsplash.com/photos/WdJkXFQ4VHY
Atunci când construiești o casă nouă, ai nevoie de profesioniști alături de tine pentru a putea realiza toate planurile pe care le ai în minte. Cu siguranță, acest pas nu este tocmai ușor, pentru că el presupune un efort considerabil în ceea ce privește căutarea specialiștilor și a informațiilor necesare. Iată care sunt specialiștii de care ai neapărat nevoie atunci când construiești, astfel încât proiectul tău să se transforme în casa visurilor tale.
Alegerea inginerului proiectant
Pentru a realiza o casă, este nevoie să ai, mai înainte de orice, un proiect. Acesta nu poate fi pus în operă decât dacă acesta poartă semnătura unui inginer proiectant. Acesta are rolul de a calcula o clădire sub efectul solicitărilor, astfel încât să poți ști care este capacitatea ei portantă, care este fundația pentru care trebuie să optezi, în funcție de terenul pe care construiești și care sunt elementele și materialele de construcții care nu trebuie să îți lipsească.
Inginerul proiectant poate realiza proiectul locuinței numai după ce primește studiul geotehnic, document care îi poate oferi informații prețioase despre solul pe care se dorește a se construi, sub aspectul determinării terenului de fundare și a găsirii celei mai bune soluții, în ceea ce privește alegerea fundației.
Alegerea arhitectului sau a firmei de arhitectură
În aceeași măsură, vei avea nevoie și de un arhitect, deoarece acesta se va ocupa de partea estetică a clădirii, în timp ce proiectantul se va ocupa de latura structurală. Dacă ești curios cum alegi un arhitect pentru casa, ei bine, aceștia, de regulă, lucrează chiar împreună cu proiectanții, în ciuda credinței populare care susține că există un permanent „război” între inginer și proiectant. Cu siguranță, există diferențe de opinie, deoarece fiecare va lucra pe latura sa cu toate cunoștințele sale, iar, din acest motiv, apar situații în care proiectul trebuie adaptat.
Poți găsi, însă, o multitudine de firme de arhitectură și pe platformele special destinate pentru intermedierea contactelor. Vei putea transmite, simplu și rapid, solicitarea ta, iar răspunsul te va ajuta să demarezi proiectul mult visat.
Alegerea specialistului în design interior
Dacă tot am vorbit despre arhitect, nu aveam cum să lăsăm deoparte specialiștii în amenajări interioare sau design interior. Aceștia îți pot spune, în mod clar, cum să îți organizezi locuința sau cum să finisezi anumite zone, cum să amenajezi sau să decorezi, totul personalizat, în funcție de ceea ce îți dorești tu să fie reprezentativ pentru tine. Vei putea alege, împreună cu acești specialiști, toate elementele interioare care țin de locuința ta, de la culoare la textură, material sau orice alt tip de criteriu. Rezultatul va fi, cu siguranță, diferit de amenajările realizate în regie proprie, deoarece experiența își spune cuvântul.
Alegerea firmei de analiză geotehnică
Analiza solului, de care am discutat anterior, face referire la tipul pământului pe care se dorește a se construi. Studiul geotehnic este realizat de către ingineri geodezi, care, în urma analizelor de laborator, pot stabili dacă terenul este bun de fundare sau dacă acesta are caracteristici clare care vor impune folosirea unor mijloace specifice pentru asigurarea construcției prin fundații.
În acest scop, se iau probe din sol, se analizează în laborator, iar rezultatele, sub forma unui raport, trebuie să ajungă la inginerul proiectant care propune soluțiile constructive. Ulterior, cu acest proiect elaborat de către inginer, dar și cu studiul geotehnic, se realizează dosarul ce urmează a fi depus pentru obținerea autorizației de construire de la instituțiile abilitate.
Fiecare dintre acești specialiști aduce un plus proiectului tău, iar, pentru aceasta, ar trebui să alegi profesioniști adevărați. În final, casa ta de vis trebuie să fie realizată repede și bine, drept pentru care niciun efort nu este prea mare.
Citiţi şi:
- De la 13 la 14. De la studiu geotehnic la studiu geopolitic
- Bistriţenii neocupaţi au la dispoziţiei 113 locuri de muncă
- Artă... și înțelepciune
- Bistriţenii neocupaţi au la dispoziţie 113 locuri de muncă
- Ovidiu Creţu îl invită la discuţii pe preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică. Creţu: El nu o să îl întreb pe domnul Chereji dacă este de acord cu acel studiu geotehnic
Adaugă comentariu nou