Ce greșeli trebuie să eviți atunci când vrei o mărire de salariu

Cu toții vrem mai mulți bani, fie pentru a ne extinde buget, pentru a face noi investiții sau pentru că avem prea multe datorii și ne este greu să le acoperim. Prin urmare, o mărire de salariu ți-ar rezolva o parte din probleme. Totuși, pentru a nu a te asigura că nu ești foarte insistent și nu lași banii să te orbească ca să nu vezi niște indicii importante, poți accesa unul dintre noile împrumuturi rapide (uudet pikavipit). Astfel, te vei asigura că ai o negociere de succes și nu te limitezi la o sumă mică doar pentru a obține acea mărire de salariu.

Una dintre greșelile pe care le poți face atunci când vrei o mărire se salariu este să te limitezi la o sumă anume. Negocierile pot fi complicate, iar o sumă fixă de bani te va pune într-un colț pentru că orice ai face, vei reveni la ea. Astfel, vei obține o sumă de mai mică decât îți dorești. De asemenea, există posibilitatea să te subevaluezi și să ceri o sumă mai mică decât meriți. Atunci când mergi la o negociere a salariului este indicat să te gândești la o sumă minimă pe care să o accepți și la una maximă, pentru a avea mai multe opțiuni.  Dacă vei începe negocierea de la un salariu mai mare decât cel care te satisface, ai mai multe șanse să pleci mulțumit de la întâlnire.

O capcană în care poți cădea cu ușurință la o negociere este să te compari cu alții. Spre exemplu, dacă te implici mai mult într-un proiect, este tentant să folosești acest argument pentru a justifica mărirea de salariu. În loc să îți vorbești de rău colegii, ai putea să vorbești despre cum ceea ce faci tu ajută compania și dacă ai fi promovat, vei putea ajuta compania chiar mai mult. Astfel, în loc să te compari cu alții care au salarii mai bune și să pari ranchiunos, ar trebui să arăți de ce ești un asset pentru companie și cum îi poți ajuta.

De asemenea, nu ar trebui să sari direct la bani. Înainte de a cere șefului tău mărirea de salariu ar trebui să ai o discuție cu el despre ce însemni tu pentru companie și ce ai putea să faci dintr-o poziție avansată. Astfel, va avea timp să îți dea un feedback de pe urma căruia să propună el o sumă de plecare.  În această situație vei avea spațiul necesar să ceri mai mult pentru tine. Înainte de a cere mărirea de salariu va trebui să te interesezi cu cât este plătit un om pe o poziție similară cu cea pe care o ceri, pentru a ști cam care este orizonul de plată pe care să îl ceri la negociere.

Atunci când vrei o mărire de salariu este important să nu o argumentezi cu nevoia ta de bani ci cu ce poți aduce companiei din acea poziție. Dacă ai probleme financiare poți apela la un împrumut de la Raha247.fi. Astfel, nu vei fi tentat să grăbești negocierea și nici să pleci un salariu mai mic decât meriți doar pentru că orice ban în plus te ajută să îți rezolvi problemele financiare.

Comentarii

27/09/17 10:17
Cititor

Mergeti la patron si propuneti-i ca din salarul Dvs sa-i "dati" inapoi patronului, pentru "jabul sau negru" , jumatate din salar si atunci vi-l mareste iute iuti si fuga... fuga, asa cum fac si partidele de la guvernare cu cei care-i sustin cu bani . Chiar credeti Dvs ca "marii directori" si/sau sefi si sefuletzi de toate felurile... cu un miliard de lei salariu... nu "cotizeaza" acolo unde "trebuie " ... ?!
Dai... ai... , nu dai... nici nu ai ... ! Simplu .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5