Ce înseamnă slăbitul sănătos și cum poți să slăbești astfel?

O siluetă frumoasă și suplă este asociată adesea cu starea de sănătate. Însă există foarte multe feluri în care se pot pierde kilograme și nu toate sunt sănătoase și benefice pentru organism. Dietele restrictive și o parte dintre produsele care promit minuni peste noapte ar trebui să nască semne de întrebare în mintea oricărei femei care vrea să slăbească sănătos. Din acest articol vei afla ce înseamnă de facpt slăbitul sănătos și cum poți să scapi de kilograme fără să-ți expui corpul la pericole pentru sănătate.

 

Ce înseamnă slăbitul sănătos?

 

Să slăbești sănătos înseamnă să pierzi kilogramele din masa adipoasă, fără să privezi corpul de nutrienții esențiali de care are nevoie pentru a fi în formă. Astfel, pentru a slăbi sănătos nu este nevoie numai să ai un deficit caloric zilnic, ci să obții caloriile din alimente hrănitoare și bogate în vitamine și minerale. Astfel,  multe diete care propun să mănânci numai un anumit tip de alimente în fiecare zi nu sunt foarte sănătoase, pentru că organismul are nevoie de un cumul de proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați și fibre, pentru a fi sănătos. Iată ce poți face:

 

  1. Consumă mai multe proteine

Proteinele sunt un fel de rege al nutrienților, iar când vine vorba de slăbit, cu cât o parte mai mare din mâncarea pe care o consumi este bogată în proteine, cu atât te vei sătura mai ușor iar corpul tău va arde calorii pentru metabolizarea proteinelor și vei slăbi mai repede. Un mic dejun bogat în proteine, cu un ou fiert de exemplu, poate să reducă necesarul de calorii zilnic cu până la 400 de unități.

 

  1. Consumă cât mai multe alimente neprocesate

Ceea ce ne împiedică să slăbim este combinația de zahăr, grăsimi și sare din alimentele procesate. Cu cât mesele tale vor fi compuse din alimente care sunt cât mai aproape de forma lor naturală, cu atât vei slăbi mai ușor și mai sănătos. Consumă cereale, fructe, legume și în general, alimente fără etichetă,

 

  1. Renunță la gustările nesănătoase

Unul dintre motivele principale pentru care mâncăm gustări nesănătoase este că le avem la îndemână. Așadar, strategia este să nu mai cumperi chipsuri, snacksuri sau dulciuri și să ai în casă, la îndemână, morcovi, ardei gras, castravete, iaurt, nuci, fructe sau alte gustări sănătoase. 

 

  1. Limitează consumul de zahăr

Zahărul este responsabil pentru kilogramele în plus și pentru multe dereglări metabolice și hormonale. În plus, este un aliment cu mare potențial inflamator, astfel că dezechilibrele care apar din cauza excesului de zahăr pot duce la foarte multe afecțiuni. Consumul limitat de zahăr te ajută să slăbești și să îți menții sănătatea. Fă un test. Limitează consumul de dulciuri pentru cel puțin o săptămână și vei observa imediat rezultatele.

 

  1. Bea apă

Consumul de apă nu te ajută doar să te menții hidratată, ci și să arzi calorii. Studiile au arătat că o jumătate de litru de apă consumat poate să crească numărul de calorii arse cu aproximativ o treime. Mai mult, dacă bei apă înainte de mese, poți să controlezi mai ușor senzația de foame și de sațietate.

 

  1. Alege cu grijă produsele de slăbit

Chiar dacă nu toate produsele de slăbit sunt recomandate, unele dintre acestea te pot susține în procesul de a slăbi sănătos. Pe internet găsești acum multe produse de slăbit la preț avantajos, însă este important să le alegi pe acelea de la producători de încredere, care au în componență ingrediente naturale. Produsele recomandate sunt cele care susțin detoxifierea naturală a organismului, uleiurile esențiale, precum și produsele cosmetice pe bază de plante care te ajută să-ți remodelezi corpul.

 

În concluzie, pierderea kilogramelor nu este întotdeauna sănătoasă și benefică pentru organism. Slăbitul sănătos înseamnă grija la dietă, aportul de vitamine și nutrienți de calitate, pentru ca organismul să-și poată susține în continuare toate procesele.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5