Ce trebuie sa stim inainte de a ne achizitiona propriul motocultor?

Pentru a obtine in propria gospodarie rezultate multumitoare la nivelul culturilor ingrijite cu atentie avem nevoie, pe langa pasiune si daruire, de anumite unelte gradinarit performante. Acestea ne faciliteaza munca in gradina dintr-o perspetiva dubla. Pe de-o parte, timpul consumat cu ingrijirea culturilor este diminuat, iar pe de alta parte, rezultatele finale se materializeaza intr-o recolta satisfacatoare, pe masura asteptarilor noastre.

Un motocultor Ruris face parte din categoria celor mai comune echipamente pe care gospodarii cu experienta le utilizeaza pentru cultivarea pamantului fertil, iar pentru ca acesta este o investitie de lunga durata in alegerea sa trebuie sa tinem cont de numeroase detalii functionale. Pentru a duce la bun sfarsit acest obiectiv, noi trebuie sa cunoastem pe deplin principalele sale caracteristici constitutive, dar si functiile pe care ar trebui sa le indeplineasca intr-o gospodarie.

In prima instanta ne vom gandi la piesele constitutive ce alcatuiesc ansamblul unui motocultor clasic. Ei bine, dumneavoastra puteti miza deopotriva pentru acele roti de cauciuc pentru motocultor sau pentru roti de metal pentru motocultor, important fiind ecartamentul minim ce se evidentiaza intre acestea. De ce este esential acest factor? Nimic mai simplu, conform producatorilor de specialitate. Ei bine, se pare ca ecartamentul rotilor influenteaza intr-o maniera decisiva latimea minima a echipamentului pe care o masuram la marginea ventrala a rotilor. Latimea se reflecta ulterior in distanta care apare intre randurile de plante cultivate.

Un alt aspect de care trebuie sa tineti cont in momentul in care va cautati un motocultor Ruris de calitate se raporteaza la metoda prin care ii puteti monta acestuia freza. De cele mai multe ori, acest accesoriu este distribuit in spatele motocultorului sau sub echipament, mai precis in zona in care se regasesc rotile sale. Exceptand montajul frezei, dumneavoastra trebuie sa aveti in vedere si turatia acesteia, ce se poate ridica la aproximativ 250 de rotatii pe minut, asta pentru un plus de eficienta la maruntirea pamantului.

Magazinele de profil si producatorii autohtoni care va propun aceste echipamente performante va invita sa consultati si gama de accesorii motocultor, asta pentru a va asigura de faptul ca experienta dumneavoastra va fi una facila, usor de manevrat si de gestionat.

In ce consta dificultatea de manevrare a acestui echipament? Daca nu stiati pana acum, motocultorul intruchipeaza un echipament energetic de tractiune, insa cu o singura axa, ceea ce inseamna ca persoana care il utilizeaza trebuie sa dispuna de suficienta forta pentru a-l echilibra. Principalele miscari pe care trebuie sa le efectueze gospodarul se raporteaza la apasarea de sus pana jos a motocultorului in momentul in care se lucreaza cu plug, dar si la inclinarea acestuia atunci cand se doreste ridicarea la sol.

Un ultim aspect pe care trebuie sa il analizati propice inainte de a lua decizia finala aduce in prim plan culturile agricole pe care doriti sa le intretineti cu ajutorul motocultorului. Asa cum probabil va asteptati, exista restrictii la acest nivel, mototcultoarele fiind prielnice pentru regiunile in care s-au plantat flori, cereale, sfecla, cartofi sau vie.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5