Hipism de elită, în weekend, la Beclean

Stilul, eleganța, prestanța, rafinamentul vor caracteriza și ediția din acest an a Campionatului național de atelaje cu doi cai, competiție al cărei start se va da la finalul acestei săptămâni, pe hipodromul Hergheliei Beclean. Cele mai bune echipaje din țară, cai și driveri cu titluri impresionante la nivel național și internațional, reprezentând cluburi din Harghita, Covasna, Satu Mare, Bihor, Mureș, Brașov, Bistrița-Năsăud, anunță un spectacol la intersecția dintre frumusețea, puterea, măiestria și impetuozitatea raselor îndelung antrenate, performanțele și designul atelajelor, tehnica, ținuta și sportivitatea conducătorilor acestora. Lipițanul - îndrăgit pentru caracterul său docil, dar totuși temperamental și agil, renumit pentru inteligența și marea capacitate de învățare – va fi cu generozitate reprezentat. Eleganța va fi desăvârșită, căci pe lângă impresionante costumații etalate cu stil, patrupede de mii de euro sunt dichisite, șamponate, pieptănate și lăcuite la copite, pentru a străluci în fața publicului.
Vineri, sâmbătă și duminică, cele trei probe (prezentare și dresaj, maraton, obstacole) vor testa, practic, limite ale rezistenței, într-o competiție a marilor orgolii și pasiuni sportive, o adevărată "Formula 1" pentru cai și driveri din perspectiva costurilor, a energiilor antrenate și a anvergurii.
Executată vineri, de la ora 12.00, într-un careu de 40 x 100 metri, proba de prezentare și dresaj urmărește verificarea gradului în care caii au fost coordonați sub aspectul relaxării, al ritmului, al impulsiei, al flexibilității si al plasării. Se arbitrează, de asemenea, stilul și acuratețea figurilor la concurent. Acesta executa schimbările în progresie, atunci când capul cailor ajunge în dreptul liniei indicatoare.
Desfășurat sâmbătă (de la ora 10.00) pe un traseu de 15.700 metri, împărțit în trei faze, maratonul sau proba de teren cere atât din partea cailor, cât și a concurenților o rezistență fizică apreciabilă, pregătire și tehnică perfectă, harnașamente și dotări adecvate. Într-o anumită fază, concurenții au de trecut prin opt obstacole naturale și artificiale, construite din lemn și alte materiale, fiind penalizați cu 0,2 puncte pentru fiecare secundă petrecută în obstacol sau eliminați din această probă de consumă mai mult de cinci minute.
Duminică, de la ora 10.30, echipajele vor parcurge un traseu cu 20 de obstacole artificiale, având lățimea "porților" cu doar 10 - 15 centimetri mai mare decât ecartamentul roților din spate ale trăsurilor. Doborârea unui obstacol se penalizează cu 3 puncte, iar depășirea timpului de bază, cu un punct pentru fiecare 2 secunde.
Cei mai buni vor primi diplome, cupe, bani și glorie, într-o festivitate de premiere ce va avea loc duminică, începând cu ora 13.00.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5