Cei mai importanți fertilizatori utilizați de fermieri în UE | 2021

Pentru a garanta producții anuale pe măsura așteptărilor, culturile au nevoie de o îngrijire corespunzătoare, pe baza modului în care îngrășămintele sunt selectate și integrate în campaniile de fertilizare. 

Fertilizatorii au rolul de asigura necesarul optim de nutrienți (nitrogen, fosfor, potasiu) pe care plantele îl pot asimila din sol, prin rădăcinile acestora. În cazul în care solul nu este fertilizat anual, producția la hectar va scădea de la an la an. 

Ce fertilizatori sunt utilizați la nivelul Uniunii Europene? 

Cele mai importante două grupe de fertilizatori sunt: 

  • Fertilizatorii minerali; 
  • Fertilizatorii organici. 

Cele două grupe principale de fertilizatori conțin produse diferite, cu proprietăți bine definite în procesul de fertilizare a solului. Despre fertilizatorii minerali și cei organici, puțin mai jos:  

Ce tipuri principale de fertilizatori minerali sunt utilizati în UE? 

Tehnologiile dezvoltate de-a lungul timpului pe segmentul de îngrășăminte naturale permit procesarea unor materii prime naturale - aerul, gazele naturale, zăcămintele miniere - în fertilizatori de cea mai bună calitate. Iată cele mai importante subcategorii din această primă clasă: 

Fertilizatorii minerali pe bază de nitrogen

Cei mai răspândiți fertilizatori din această subcategorie sunt: azotatul de amoniu și azotatul de calciu cu amoniu. 

Aceste soluții pentru fertilizare sunt compatibile cu majoritatea terenurilor agricole și condițiilor climatice de pe teritoriul UE. 

Fertilizatorii minerali pe bază de fosfor

În cadrul acestei subcategorii de fertilizatori pentru culturile din cadrul Uniunii Europene, cele mai importante produse sunt: superfosfatul simplu, superfosfatul triplu, fosfatul de monoamoniu, fosfatul diamoniu și polifosfatul de amoniu lichid. 

Spre deosebire de produsele primei subcategoriei, alegerea celor pe bază de fosfor implică o analiză mai detaliată a contextului în care sunt utilizate. 

Fertilizatorii minerali pe bază de potasiu

Potasiul este un alt exemplu de substanță minerală utilizată cu succes în procesele de fertilizare. 

Fertilizatorii minerali din această categorie pot fi obtinuți exclusiv pe bază de potasiu, însă există și variante alternative, precum: clorura de potasiu, sulfatul de potasiu și nitratul de potasiu

Ce tipuri principale de fertilizatori organici sunt utilizati în UE?

Principalele subcategorii de îngrășăminte naturale, utilizate pe post de fertilizatori organici, sunt: gunoiul de grajd, deșeurile de proveniență animală și soluțiile organice pe bază de alge și nămol rezidual. 

Deși conțin niveluri de nutrienți ce pot varia la de un context la altul, sunt apreciate pentru faptul că îndeplinesc o condiție esențială pentru protejarea mediului, având un caracter de “material organic reciclabil”. 

Aportul variabil de nutrienți, pe care această categorie de fertilizatori îl asigura, este determinat în general de o serie bine definită de factori precum: solul, clima care în activitatea unei ferme sau crescătorii de animale se desfășoară, regimul alimentar integrat în dieta animalelor crescute în acel perimetru etc 

Vezi oferta de îngrășăminte minerale și organice pe care o ai astăzi la dispoziție și profită de cele mai bune soluții pentru culturile aflate în administrarea ta. 

Ține cont de faptul că utilizarea acestora contribuie la obținerea unor recolte mai bogate, dar și a unor produse agrigore net superioare, din punct de vedere calitativ!





 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5