Cel puţin 15% din deşeurile colectate să fie încredinţate spre reciclare
Abia ce au îndeplinit, cu chiu cu vai, unii de formă, iar alţii deloc, obligaţia impusă de Uniunea Europeană de a închide depozitele neconforme de deşeuri din localităţile pe care le administrează, că primarilor li se pregăteşte o altă directivă de Mediu.
După cum a anunţat ministrul Laszlo Borbely, Ministerul Mediului şi Pădurilor a elaborat un proiect de act normativ ce se află în proces de avizare internă, prin care se vor aduce modificări în legislaţia privind gestionarea deşeurilor. Ca urmare, vor fi introduse criterii de performanţă la nivelul localităţilor care să permită măsurarea eficienţei sistemului de colectare selectivă a deşeurilor.
O altă modificare importantă anunţată de ministrul Lazlo Borbey se referă la obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale ca din cantităţile totale de deşeuri municipale şi asimilabile colectate, cel mult 85% să fie supuse operaţiilor de eliminare finală, iar cel puţin 15% din deşeurile colectate să fie încredinţate spre reciclare.
,,Autorităţile care nu îndeplinesc acest obiectiv anual vor plăti suma de 100 lei/tonă. Plata se va face pentru diferenţa dintre obiectivul anual de diminuare şi obiectivul efectiv realizat iar obligaţia intră în vigoare de la data de 1 iulie”, a subliniat ministrul Mediului în comunicatul de presă emis.
Citiţi şi:
- COLECTAREA SELECTIVÃ A DEŞEURILOR MUNICIPALE
- Societatea civilă propune soluţii durabile pentru gestionarea deşeurilor în județul Bistrița-Năsăud
- Parlamentarii bistrițeni, front comun pentru susţinerea eliminării taxelor pentru depozitarea deşeurilor
- Deputatul Cristina Iurişniţi îi solicită primarului Bistriţei şi consilierilor locali să doteze şcolile cu recipiente pentru colectarea selectivă a deşeurilor
- Directorul Cristian Nicolae: ȘCOALA DE RECICLARE, unul din cele mai importante proiecte implementate de ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud în domeniul educației!
Adaugă comentariu nou