Centrul de Consultanţă şi Studii Europene: 756 persoane și 60 întreprinderi din Regiunea de Nord-Vest, beneficiare ale unui proiect de îmbunătăţire a resurselor umane

Hotelul Metropolis a găzduit, astăzi, conferinţa de închidere a proiectului „Îmbunătățirea activității de management al resurselor umane în companiile din sectoarele economice cu potențial competitiv prin specializare inteligentă în Regiunea de Nord-Vest”, Cod SMIS 2014+: 117858, finanţat prin Programul Operaţional Capitalul Uman 2014 – 2020, Axa prioritară nr. 3 - „Locuri de munca pentru toți”, Prioritatea de investiții 8v – „Adaptarea lucratorilor, intreprinderilor si antreprenorilor la schimbare”. 

Preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, şeful Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice – ec. Cristian Parasca, directorul executiv Ani Bob de la AJPIS, antreprenori din Regiunea de Nord-Vest au dat curs invitaţiei Centrului de Consultanţă si Studii Europene SRL, beneficiarul acestui proiect, şi echipei coordinate de managerul de proiect Anca Lupu.

Proiectul şi-a propus şi a realizat ca obiectiv general, adaptarea activității companiilor din mediul privat la dinamica sectoarelor economice cu potențial competitiv în domeniile de specializare inteligentă prin instrumente de management pentru 756 persoane și 60 întreprinderi din Regiunea de Nord-Vest. Durata de implementare a proiectului a fost de 12 luni, în perioada 21 mai 2018- 20 mai 2019. 

“Este un proiect ambiţios, din 2018, de la momentul în care noi ca firmă l-am scris, au trecut momente frumoase, dar şi momemte grele. Am numit acest proiect ambiţios datorită amplorii pe care a avut-o, un proiect implementat pe un an de zile. Proiectul a avut ca principal obiectiv dezvoltarea de competenţe şi adaptabilitatea firmelor private din regiunea de Nord-Vest.  Am îndeplinit sută la sută indicatorii din cadrul acestui proiect. A fost un proiect destinat atât firmelor cât şi persoanelor angajate în cadrul firmelor private din regiunea de Nord-Vest. Dacă la începutul proiectului mă gândeam că va fi mai simplu decât cele 39 de proiecte derulate prin POS DRU, care mi se păreau atunci grele, încă la început implementarea acestui proiect mi-am dat seama că nu e atât de simplu. Da, am reuşit cu greu să implementăm ceea ce ne-am propus sută la sută, în fiecare acţiune, activitate, rezultat. A fost frumos să cunoaştem oameni noi, să creăm o echipă frumoasă, o echipă de implementare plină de ambiţii. Suntem mândri că acesta este primul nostru proiect în calitate de beneficiar unic, până acum am fost doar parteneri”, a precizat managerul de proiect Anca Lupu, în debutul evenimentului.

         Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan a menţionat că prezenţa numeroasă de la conferinţa de închidere reprezintă răspunsul succesului acestui proiect, punctând relaţia de parteneriat pe care administraţia judeţeană o are cu această companie în derularea proiectelor “IMPACT Teaca” şi “IMPACT Lechinţa”.

         “Proiectele nu sunt uşoare, nu sunt uşor de implementat. Mă bucur că acest proiect s-a implementat în sprijinul antreprenorilor privaţi care dau plus valoare comunităţilor noastre. Cred că astfel de cursuri sunt extreme de importante, pentru că ştim cu toţii déjà că uina dintre problemele majoare cu care noi ne confruntăm este lipsa resursei umane, nu mai vorbim de tipul ei de calificare, de productivitatea muncii. Lipsa forţei de muncă s-a acutizat într-un termen foarte scurt. Trăim pe pielea noastră, şi cei din sectorul public această criză, pentru că sunt déjà la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud peste 50 de proiecte de investiţii publice, cu contracte de finanţare semnate, cu licitaţii publice la care nu se prezintă nimeni. Antreprenorii spun că nu mai au resursă umană pentru a participa la licitaţii , este o situaţie mai mult decât complicată”, a declarat preşedintele Radu Moldovan, adăugând că valoarea investiţiilor publice din ultimii 6 ani, la nivelul judeţului nostru, însumează1,3 miliarde de euro.

Grupul ţintă al proiectului  a fost format din 756 persoane din Regiunea de Nord-Vest, dintre care 276 angajați care asigură managementul strategic și care ocupă poziții de management; 60 antreprenori care-și gestionează propriile afaceri; 420 angajați din departamentele de resurse umane.

Prin proiect, au fost realizate sesiuni individulae de tip business coaching adresate unui număr de 336 manageri/ antreprenori (56 sesiuni/ județ), sesiuni individuale de învăţare şi dezvoltare în carieră adresate unui număr de 420 de persoane din departamentele de resurse umane (70 sesiuni/ județ). De asemenea, au fost promovate cursuri pentru 336 manageri/ antreprenori - şi anume pentru competenţe antreprenoriale (160 ore/curs), manager de îmbunătăţiri procese (60 ore/curs), responsabil proces (40 ore/curs), manager de proiect (100 ore/curs) -  şi cursuri pentru  420 de persoane din departamentul de resurse umane, pentru SSMS (80 ore/ curs), inspector resurse umane (100 ore/curs), consilier pentru dezvolatre personal (100 ore/curs), formator (40 ore/curs), evaluator de competenţe profesionale (100 ore/curs).

La acestea se adaugă workshop-urile pentru 168 manageri/ antreprenori în domeniul managementului strategic  şi al managementului schimbărilor , dar şi pentru 336 de persoane din departamentul de resurse umane, în legislaţia muncii, managementul performanţei, managementul riscului, managementul timpului.

De asemenea, prin proiect au fost organizate seminarii pentru pentru 168 manageri/ antreprenori   - seminar europroiectare,  Seminar investgreen-investește în verde şi  seminarii pentru 84 de persoane din departamentul de de resurse umane,  de evaluarea performanței.

Nu în ultimul rând, proiectul a prevăzut planificare strategică sectorială pentru 60 de întreprinderi.   

         Valoarea totală a contractului de finanțare primită prin Programul Operaţional Capital Uman este de 4.314.618,25 lei, din care finanțarea nerambursabilă este în valoare de 4.098.887,34 lei, echivalentă cu 95% din valoarea eligibilă aprobată, iar Centrul de Consultanță și Studii Europene va contribui cu 215.730,91 lei (5%). 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5