Îmbunătăţirea activităţii de management al resurselor umane în companiile din Regiunea de Nord-Vest, printr-un proiect european derulat de Centrul de Consultanţă şi Studii Europene

Centrul de Consultanţă şi Studii Europene SRL a lansat astăzi, la Bistriţa, proiectul „Îmbunătăţirea activităţii de management al resurselor umane în companiile din sectoarele economice cu potenţial competitiv prin specializare inteligentă în Regiunea de Nord-Vest”, în prezenţa a peste 50 de reprezentanţi ai instituţiilor publice din judeţ – Instituţia Prefectului, ITM, IŞJ B-N, AJPIS B-N,  dar şi a reprezentanţilor patronatelor – Ioan Peteleu, sindicatelor – Emil Moceanu şi Viorel Viţelariu. Au răspuns invitaţiei managerului de proiect Iulia Anca Lupu şi preşedintele Consiliului Judeţean – Emil Radu Moldovan şi viceprimarul Bistriţei – Gelu Muthi.

         Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toţi, obiectivul specific 3.8. Obiectivul general al proiectului constă în adaptarea activităţilor companiilor din mediul privat la dinamica sectoarelor economice cu potenţial competitiv în domeniile de specializare inteligentă prin instrumente de management  pentru 756 persoane şi 60 de întreprinderi din Regiunea de Nord-Vest.  Valoarea eligibilă a proiectului este de 4,314 milioane lei, din care contribuţia UE este de 3,484 milioane lei, contribuţia naţională depăşeşte 610.000 lei, iar diferenţa de peste 215.000 lei reprezintă valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului.

Perioada de desfăşurare a proiectului este 21 mai 2018 – 20 mai 2019. Grupul ţintă este format din 756 persoane din regiune, din care 276 angajaţi care asigură managementul strategic şi care ocupă poziţii de management, 60 de antreprenori care-şi gestionează propriile afaceri şi 420 de angajaţi din departamentele de resurse umane. La nivelul judeţului nostru, grupul ţintă include 10 antreprenori, 70 de angajaţi din departamentele de resurse umane şi 56 angajaţi care asigură management strategic, potrivit managerului proiectului Iulia Lupu.

Proiectul cuprinde sesiuni individuale dse tip bussines coaching, sesiuni individuale de învăţare şi dezvoltare în carieră, cursuri pentru manageri (competenţe antreprenoriale, manageri de îmbunătăţiri procese, responsabil proces, manager de proiect) pentru persoane din departamentele de resurse umane (SSMS, inspector resurse umane, consilier pentru dezvoltarea personală, formator, evaluator de competenţe profesionale) work shop-uri, seminarii şi planificare strategică sectorială pentru 60 de întreprinderi.

În deschiderea conferinţei de lansare, preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, a punctat faptul că Centrul de Consultanţă şi Studii Europene este partener al administraţiei judeţene în două proiecte extrem de importante pentru judeţ – Impact Teaca şi Impact Lechinţa – dar şi rolul domeniului resurselor umane în dezvoltarea organizaţiilor, fie că vorbim de domeniul public sau privat.

„În urmă cu ceva ani buni, am dat licenţa din managementul resurselor umane. Mi-am făcut personal  lucrarea de licenţă la SAMUS Sângeorz Băi, pentru că aveam acolo un prieten care din păcate nu mai e printre noi, era preşedintele Consiliului de Administraţie. Am făcut lucrarea la modul foarte serios, stând de vorbă cu fiecare dintre oameni. (...) Zona de resurse umane este extrem de importantă, care în ultima perioadă începe să fie tratată mai serios, pentru că ne obligă piaţa. Lipsa de resursă umană, care este deja una acută în Transilvania, ne face pe toţi, de la directorii instituţiilor publice la managerii din zona privată, să fim mai atenţi cu angajaţii. Este un proiect îndrăzneţ şi sunt convins că în urma implementării unui astfel de proiect comunitatea din Bistriţa-Năsăud va avea de câştigat”, a declarat preşedintele Radu Moldovan. Acesta a ţinut să sublinieze şi faptul că în ciuda afirmaţiilor lansate în spaţiul public, la nivelul judeţului nostru, numai în ultimii cinci ani au fost făcute investiţii de un miliard de euro, iar până în 2021 sunt prognozate alte lucrări de peste 500 milioane euro.

În context, viceprimarul Gelu Muthi a menţionat că resurse umană „este cea mai importantă resursă a unei naţiuni”, iar de modul în care o educăm depinde şi viitorul unei ţări, considerând că demersul şi obiectivele acestui proiect sunt unele lăudabile, care se alătură celor promovate de autorităţile publice locale.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5