Complexul Muzeal Bistriţa-Năsăud va colecta obiecte din perioada comunistă! Ce poţi dona şi cui te adresezi

Comunicat de presă
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud își propune să desfășoare o amplă campanie de recuperare a memoriei din perioada comunistă prin identificarea de bunuri specifice acelei perioade, atât din spațiul privat, cât și din spațiul public.
Cu siguranță, în amintirea multora dintre noi, încă se mai păstrează nostalgia unei perioade care ne-a marcat copilăria și tinerețea.
Câți dintre dumneavoastră vă mai amintiți de peștele de sticlă așezat la loc de cinste pe un mileu alb, croșetat de mâinile mamelor sau bunicilor noastre?
Campania de recuperare de obiecte, cu titlul „Depozit `89. Ultima noapte de comunism” se va întinde pe o perioadă de minim 5 ani. Scopul acestui proiect este de a reînvia amintirea acelor vremuri și de a oferi comunității, cu precădere generației tinere, o perspectivă amplă atât asupra istoriei, cât și a vieții cotidiene, pentru a înțelege mai bine perioada dinainte de 1989 și impactul pe care l-a avut asupra societății în care trăim astăzi.
Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud dispune de spații de depozitare generoase, iar odată ajunse în spațiul muzeal, bunurile donate vor trece printr-o comisie de evaluare, vor fi incluse într-un fond documentar și ulterior, valorificate în viitoare expoziții.
Lista obiectelor care vor fi oferite spre donație poate să cuprindă obiecte de uz casnic/gospodăresc, piese de mobilier, acte/obiecte personale, jucării, piese de vestimentație, mărțișoare, fotografii, felicitări.
După cum v-am obișnuit deja, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud dorește să implice constant comunitatea locală în toate proiectele pe care le inițiază.
Dragi bistrițeni, alăturați-vă și de această dată, demersului nostru de a reconstitui un regim totalitar „încă” prezent în casele dumneavoastră și de a scoate în evidență o parte importantă a istoriei recente.
Responsabil proiect: Sofia Adriana Stancu, muzeograf, e-mail: [email protected].
Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: [email protected] sau la telefon: 0263/211063 .

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5