PSIHOLOGIA VIEŢII

Controverse sexuale

Sunt multe lucruri care se aud şi se cred despre viaţa sexuală. Iată câteva dintre ele, citând pe Simona Ioniţă (www.mayra.ro)

1. Sexul oral înseamnă boală curată. Cei care îl practică vor face cancer la gât. Infecţia orală cu HPV este cel mai mare factor de risc al bolii, adică întrece tutunul şi consumul de alcool. Iar un număr ridicat al partenerilor sexuali îl creşte şi pe cel al riscurilor de cancer de acest tip. Experţii au realizat un studiu pe 100 de bărbaţi şi femei abia diagnosticaţi cu cancer orofaringial şi pe alte 200 de persoane care nu aveau maladia.

Cei care au spus că au făcut sex oral cu mai mult de 6 parteneri, prezentau riscuri de 8,6 ori mai mari să dezvolte un cancer legat de HPV. Medicii sunt clari: sexul oral – şi felaţia, şi cunnilingusul – reprezintă principalul mod de transmitere a infecţiei cu HPV. Totuşi, cancerul de gât este o formă relativ rară de cancer iar majoritatea oamenilor care dobândesc o infecţie orală cu HPV nu vor dezvolta cancer de gât.

2. Masturbarea dăunează relatiei! De fapt, chiar poate îmbunătăţi relaţia de cuplu. Asta, bineînţeles, dacă nu este împinsă la extrem. Adică să renunţi la mâinile partenerei(ului), de dragul propriilor mâini. Femeile care se autostimulează au un nivel mai ridicat al satisfacţiei sexuale. Le sporeşte interesul şi, de asemenea, dorinţa. În plus, femeile care nu pot ajunge la orgasm, pot învăţa câteva lucruri despre cum să-ţi creşti singură plăcerea, iar bărbaţii care suferă de ejaculare precoce îşi pot controla ejacularea prin masturbare.

3. Femeile şi bărbaţii ating maturitatea sexuală la vârste diferite! Urmaşele Evei ating apogeul sexual la 30 de ani. Atunci au încredere în ele, însă, după 35 de ani, atât libidoul, cât şi fertilitatea încep să scadă. Bărbaţii în schimb, fizic sunt gata la 18 ani. Circulaţia prin vasele de sânge este perfectă, erecţiile sunt puternice. Psihologic vorbind, ating maturitatea sexuală după 35 de ani.

4. Cine nu face sex regulat se îmbolnăveşte!

Riscurile de sănătate pe termen lung ale femeilor abstinente sexual nu decurg ca o consecinţă directă a abstinenţei în sine, ci mai degrabă din faptul că femeile abstinente nu au copii şi nu utilizează contraceptive orale. Sarcina şi contraceptivele orale reduc expunerea unei femei la estrogenii proprii din cursul ciclului menstrual.

Femeile care au puţini copii sau nu au deloc, precum şi cele care nu utilizează pilule anticoncepţionale, chiar şi dacă nu sunt abstinente sexual, sunt expuse la următoarele afecţiuni: endometrioza, cancer de ovar, cancer de endometru şi cancer de sân. Totuşi, prevenţia dobândită prin sarcină şi anticoncepţionale este considerabil mai mică decât riscul unei activităţi sexuale neprotejate.

5. Bărbaţii sunt mai dornici de sex decât femeile! Femeile au un libido scăzut faţă de bărbaţi. Dar şi urmaşii lui Adam experimentează pierderea dorinţei după depăşirea vârstei de 45 de ani. Pentru bărbaţi, sexul nu implică chiar atât de multe lucruri. La ei sexul este o necesitate fiziologică. Statistic vorbind, majoritatea bărbaţilor se gândesc în fiecare zi la sex, în timp ce numai un sfert dintre femei o fac.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5