Cornel Cotuțiu, la Muzeul „Cuibul visurilor”
Cunoscutul muzeu de la Maieru, având amfiteatru și spații pentru lectură, poate organiza și altfel de manifestări culturale decât cele specific expoziționale.
Așa a fost recent lansarea romanului „Ce rămâne” de Cornel Cotuțiu (Editura Școala Ardeleană, Cluj Napoca, 2015). Amfitrionul lăcașului de cultură, Liviu Ursa, a asigurat condiții adecvate pentru un dialog antrenant între cunoscutul scriitor și cei din sală, iubitori de carte, veniți din comună și din Anieș, satul aparținător.
Scriitorul Icu Crăciun a făcut o succintă prezentare a problematicii cărții, a principalelor compartimente epice ale romanului (istorie – acțiunea fiind plasată în Transilvania sfârșitului de secol XIX -, dragoste, aventură, tensiunile interetnice ale acelui timp).
Rebreanologul Iacob Naroș a reluat demersul antevorbitorului din perspectiva viziunii romantice sub care e construită narațiunea.
Iar Ilie Hoza a intervenit, ilustrând, convingător, această viziune, cu scurte pasaje din roman. Pe parcurs, Cornel Cotuțiu a nuanțat, cu detalii, afirmațiile celor trei comentatori.
Întâlnirea a fost agreabilă, simțindu-se parcă o vibrație protocolară dinspre spiritul lui Liviu Rebreanu.
Citiţi şi:
- Cornel Cotuţiu, aniversat în Consiliul Local Beclean
- Cornel Cotuţiu, sărbătorit la 70 de ani
- Scriitorul Cornel Cotuţiu, la Clubul Monarhiştilor Bistriţeni
- ELENA M. CÎMPAN: Cornel Cotuțiu, „Timp al măștilor”, Editura „Școala ardeleană”, Cluj- Napoca, 2021, sau schimbarea din ”Beclean pe Someș” în „Beclean pe timp de mască”
- Aniversările Bibliotecii: „Cornel Cotuțiu 70”
Adaugă comentariu nou