Cristian Niculae: Cum intenționez să redau centrului istoric al Bistriței locul pe care îl merită!

Am fost întrebat cum intenționez să redau centrului istoric al Bistriței locul pe care îl merită, cum îl voi transforma într-o atracție pentru toți bistriţenii, cât și pentru turiști.  

Iată ce voi face:

  1. Reabilitarea tuturor fațadelor din Centrul Istoric - am găsit soluția financiară pentru asta
  2.  Reabilitarea și conservarea zidurilor cetății-proiect pe fonduri europene
  3. Crearea unei zone smart, dedicată în special tinerilor în fața Turnului Dogarilor, cu un amfiteatru multifuncțional, hot spot internet, soluții green de alimentare pentru gadget-uri, mobilier urban modern
  4. Generăm evenimente noi în centrul orașului
  5. Sprijinim antreprenorii cu afaceri în zona centrală pentru a stimula apariția cât mai multor bussines-uri în această zonă

 

Consiliul Județean se alătură acestui demers prin proiectul unicat în România - Casa Colecțiilor

Proiect cu proiect facem ceea ce trebuie în orașul nostru.

Am dovedit ca vrem, știm și facem lucruri care contează pentru bistrițeni.

Biserica Evanghelică care acum se reabilitează cu fonduri europene atrase de Primăria Bistrița stă mărturie!

Este despre BISTRIȚA, este despre NOI!

 

Articol electoral comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Bistrița-Năsăud, executat de SC RĂSUNETUL MEDIA SRL – portal www.rasunetul.ro, CUI mandatar financiar județean: 21200019.

 

 

 

Comentarii

07/09/20 15:21
Toni

Cristian Niculae (alias Wannabe) se laudă că a găsit soluția financiară pentru reabilitarea tuturor fațadelor din centrul istoric, de parcă ar fi descoperit America.
Solutii există de mult dar pentru Primaria Bistrita nu a fost o prioritate reabilitarea cladirilor istorice, care au inceput să se prăbusească (https://timponline.ro/peretele-unei-case-de-pe-strada-nicolae-titulescu-...)
De 4 ani există Legea nr. 166/2016, cunoscuta si sub numele de „Legea fațadelor”, care reglementează renovarea faţadelor clădirilor istorice, aflate în proprietate privată, cu bani de la primărie, aceştia urmând să fie recuperaţi în cel mult zece ani. Administraţiile publice locale pot asigura, la cererea proprietarilor, finanţarea integrală a lucrărilor în anumite circumstanţe, sumele urmând să fie recuperate în cel mult zece ani, potrivit legii. Banii urmează să fie recuperaţi din fondul de reparaţii al asociaţiei de proprietari, iar în cazul în care nu vor putea fi recuperaţi în acest mod primăriile pot stabili o taxă pentru creşterea calităţii arhitectural-ambientale a clădirilor, aplicabilă doar proprietarilor care beneficiază de reabilitarea clădirilor în urma înscrierii acestora în programele multianuale.
În cazul în care clădirile reabilitate astfel sunt vândute, primăriile recuperează banii de la noii proprietari.
Niculae clop de paie ar trebui să-si dea seama că primăria Bistrita este o pălărie prea mare pentru el si să rămână la asfaltările din bordură în bordură.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5