De luna viitoare, bistriţenii îşi vor putea calcula Sporul personal de angajabilitate

Amplul proiect SPUNE SPO, derulat de AJOFM Timiş, în parteneriat cu agenţiile de ocupare a forţei de muncă din Arad, Caraş-Severin, Bistriţa-Năsăud, Fundaţia Aequilibrium, Siveco România şi Media One se apropie de final. Conferinţa de încheiere, în care au fost prezentate rezultatele acestui proiect, a reunit angajaţi ai AJOFM BN, dar şi reprezentanţi ai firmei care a asigurat managementul proiectului.
Cofinanţat prin POS Dezvoltarea resurselor umane 2007-2013, proiectul „SPUNE – SPO 82/2020, Servicii Publice Unitare, Necesare şi Eficiente”, a avut o valoare totală eligibilă de 15,199 milioane lei, potrivit directorului executiv adjunct al AJOFM BN, Angela Koos. „Mulţumim echipei de implementare pe care am avut-o la nivelul AJOFM BN, Ioanei Ancuţa, Vasile Petrican, Daniela Zvâncă şi Adinei Preda, care şi-au pus toate forţele şi cunoştinţele la bătaie, astfel încât proiectul să se încheie cu bine, iar obiectivele să fie îndeplinite”, a punctat Angela Koos.
În fapt, obiectivul general a vizat modernizarea Serviciului Public de Ocupare (SPO) prin furnizarea de servicii inovative şi integrate în vederea creşterii angajabilităţii clienţilor SPO. Grupul ţintă a fost format din 140 de persoane, reprezentând personalul celor patru agenţii pentru ocuparea forţei de muncă, însă beneficiarii finali ai tuturor acestor instrumente suport sunt şomerii şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, dar şi angajatorii din cele patru judeţe.
Pe parcursul celor 22 luni de implementare au fost derulate o serie de activităţi, fie că ne referim la „Zilele SPUNE SPO” în cele patru locaţii, ateliere de lucru, masă rotundă, vizită de lucru în Finlanda, amenajarea unui cnetru de consiliere self – service şi antreprenoriat la nivelul fiecărei agenţii.
Platforma online www.spunespo.ro reprezintă marele câştig al acestui proiect, fiind „un sistem foarte deschis publicului din toate categoriile, oriunde şi oricând”. O noutate a acestui proiect o reprezintă şi acest Scor personal de angajabilitate, care va spori şansele persoanelor interesate de a-şi găsi un loc de muncă, iar pentru angajatori va reprezenta un instrument de evaluare a candidaţilor. Concret, acest instrument de interacţiune între angajaţi şi angajatori este dezvoltat în cadrul platformei spunespo.ro pe cinci nivele cheie, şi anume Premium CV (CV Europass, Video CV etc.), Super TU (instrumente de evaluare şi testare personală), Momentul X (experimentare virtuală a momentului interviului), Post Vacant (posturi vacante, inclusiv modele de scrisoare de intenţie), Job shadow (experimentare „pe viu” a unui post).
Cel mai probabil platforma spunespo.ro va fi disponibilă din luna noiembrie, după ce va fi implementat sistemul şi la nivelul ANOFM, şomerii bistriţeni, dar şi persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă vor fi invitaţi să utilizeze acest instrument pentru că este la dispoziţia lor, „oriunde şi oricând”, iar scorul personal de angajabilitate le va mări şansa de a-şi găsi un loc de muncă. Angajatorii bistriţeni vor avea o privire de ansamblu asupra pieţei forţei de muncă şi vor avea ocazia să ia pulsul real prin comunicarea directă cu cei interesaţi de un job în compania lor. Pentru AJOFM BN, acest proiect înseamnă amplificarea capacităţii instituţionale, eficientizând interacţiunea personalului cu publicul aflat în căutarea unui loc de muncă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5