De Ziua Mondială a Educației, o școală nouă la Lunca Ilvei

dir. Ionel Balea

O zi istorică pentru comunitatea din Lunca Ilvei: de Ziua Mondială a Educației a fost recepționată noua clădire a Şcolii Gimnaziale din localitate. Au fost prezenți la festivitate,  între alții, președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, inspectorul școlar general, profesoara Camelia Tabără, directorul Centrului Județean de Excelență, profesorul Constantin Rus, primarul comunei, Flaviu Lupșan, viceprimarul Titu Someșan, reprezentanții firmei care a realizat lucrarea, cadre didactice, elevi și părinți.

Un grup de elevi îmbrăcați în frumoase costume naționale au întâmpinat oaspeții cu flori și cu tradiționala pâine cu sare, după care, invitați de președintele Consiliului Județean, au tăiat împreună panglica tricoloră de la intrarea în școală.

În alocuțiunile rostite cu acest prilej, președintele Consiliului Județean, inspectorul școlar general, primarul comunei și directorul școlii au subliniat importanța investițiilor în educație,  eforturile depuse de Guvern, dar și de administrația județeană și cea locală în acest sens, implicarea firmei constructoare pentru a finaliza lucrările, în condiții bune, cu opt luni mai devreme, calitatea spațiilor de învățământ, dotările moderne,  care fac ca școala să rivalizeze cu oricare alta,din țară sau din străinătate.

Însoțiți de directorul școlii, profesorul Ionel Balea, oaspeții au vizitat apoi clădirea școlii și spațiile adiacente. Școala are zece săli de clasă, patru laboratoare pentru științe, un cabinet de informatică, fiecare cu o sală a  profesorului și cu un spațiu pentru material didactic, săli pentru cancelarie, direcțiune, secretariat și contabilitate, 8 grupuri sanitare moderne, teren de sport sintetic, o curte asfaltată, spații verzi etc.. Ea dispune de o rețea proprie de calculatoare, cu server, cu acces la internet și distribuție în fiecare sală de clasă sau birou,  de un sistem electronic performant de prevenire, alarmare și stingere a incendiilor, de un sistem de pază electronică și unul de supraveghere video cu peste douăzeci de camere de luat vederi. Clădirea este racordată la rețeaua de apă și canalizare a comunei, încălzirea fiind asigurată de o centrală termică performantă, care valorifică rumegușul rezultat din prelucrarea lemnului.

Toți cei prezenți au avut cuvinte de laudă la calitatea lucrărilor și a dotărilor oferite de noul spațiu de învățământ.

Aceste condiții sunt, desigur, un motiv în plus pentru ca fiecare elev din școală să obțină rezultate frumoase la învățătură, să fie interesat de performanță și să ridice prestigiul școlii, așa cum, de altfel, au dovedit-o și în ultimii ani.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5