Debut de campanie cu dezinformări și intimidări, strategia noului PNL
De ani de zile, în apropierea alegerilor, asistăm la același spectacol ieftin de care inclusiv noi, parte a politicienilor, ne-am cam săturat. Pe bună dreptate, zgomotul inutil pus în scenă de cei care în lipsă de idei țin morțiș să „dea din coate” pentru a ieși cumva în evidență, pentru a părea implicați și harnici, este un factor al discreditării clasei politice.
Din păcate, conducerea noului PNL Bistrița-Năsăud nu a reușit să descifreze acest mesaj al societății civile, rămânând tributară unor practici vechi. Deși pozează în „tineri” apărători ai democrației, conceptul de campanie pe care îl pun deja în aplicare este cel al dezinformării, manipulării și intimidării, elemente care vin dintr-o cu totul altă zonă decât cea a competiției democratice.
Calificați se pare în tertipuri precum minciuna și dezinformarea, unii „politicieni de vârf”, găsesc potrivit în aceste zile să mai facă o încercare de a crea confuzie, contactând personal candidații ALDE din județ să nu-și mai depună candidaturile, pe motiv că ar fi la mijloc o problemă legislativă la nivel central, de care culmea, știu doar ei.
Din punctul nostru de vedere, aceste eforturi denotă doar frică și lipsă de inspirație, ALDE figurând în Registrul partidelor politice la nr. crt. 87: „ALDE - înregistrat conform dispozițiilor sentinței civile nr.37 P pronunțată de Tribunalul București – Secția a IV-a Civilă, în dosarul nr. 24066/3/2015, în ședința publică din data de 03.09.2015, rezultat din fuziunea prin contopire a PARTIDULUI CONSERVATOR și a PARTIDUL LIBERAL REFORMATOR, definitivă prin Decizia civilă nr.560A pronunțată de Curtea de Apel București – Secția a IV-a Civilă la data de 18.11.2015, Dispune înregistrarea și consemnarea în Registrul Partidelor Politice a protocolului de fuziune prin contopire, a programului politic al noului partid – ALDE, a statutului noului partid, a noii denumiri integrale, a denumirii prescurtate, a semnului permanent și a semnului electoral, astfel cum acestea au fost adoptate de Congresul Extraordinar din 19.06.2015” (http://tmb.ro/index.php/partide-politice). Expresia „îndreptarea erorii materiale”, făcută de instanță pe această înregistrare, înseamnă efectiv corectarea unei erori tehnice, nu modificarea datelor.
De asemenea, precizăm că sesizarea formulată de Bene Silviu-Andrei din București, privind încălcarea de către ALDE a prevederilor referitoare la schimbarea siglei formațiunii cu mai puțin de 6 luni înainte de data alegerilor, a fost respinsă de Biroul Electoral Central în unanimitate – inclusiv de către reprezentantul PNL – sesizarea excedând activitatea instituției.
Atât primarii în funcție, cât și candidații ALDE Bistrița-Năsăud cunosc prevederile privind legalitatea înregistrării partidului și s-au alăturat formațiunii, în cunoștință de cauză. Pe această cale, facem apel către toți competitorii politici la o campanie decentă, axată pe idei, proiecte și valori. Considerăm că trebuie să acordăm fiecărui cetățean respectul cuvenit prin dreptul de a alege și de a fi ales, indiferent de opțiunea politică. Doar atunci când o să reușim cu toții să privim campania electorală ca pe o competiție constructivă, în beneficiul comunității, și nu ca pe o luptă efectivă și absurdă a orgoliilor, clasa politică va da semne de revenire. Până atunci, ne vom învârti în același cerc vicios.
Citiţi şi:
- Tăriceanu și Constantin au semnat protocolul de fuziune al PLR și PC. Dorin Popescu şi Constantin Brașoveanu, prezenţi la eveniment
- Peste 5200 de bistriţeni s-au înscris în cursa electorală pentru 5 iunie. Vreo 230 vor să ajungă primari
- PNŢCD BN într-o nouă formulă, cu un preşedinte tânăr
- Aproape 5000 de bistriţeni candidează la alegerile locale, din care 232 vor să fie primari
- Domnule Titieni, m-aţi dezamăgit…
Adaugă comentariu nou