Discuţii pe proiectul Legii unice de salarizare a personalului bugetar

Guvernul s-a angajat prin acordul semnat cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) să finalizeze până în 30 octombrie Legea unitară a salarizării în sistemul bugetar, fiind una dintre condiţiile obligatorii pe care România trebuie să le respecte pentru a primi următoarea tranşă din banii de la FMI.

Această lege vizează elaborarea unui sistem de salarizare echitabil şi mai transparent pentru angajaţii din sectorul public, eliminând diferenţele majore care există în prezent între posturi similare, şi va fi implementată pe o perioadă de câţiva ani, începând cu 2010.

Varianta finală a proiectului de lege va fi stabilită în urma consultărilor dintre Guvern şi partenerii sociali, iar raportul dintre salariul minim pe economie şi salariul de bază maxim va fi de cel mult 1 la 15, prin creşterea salariilor mici şi medii, concomitent cu îngheţarea sau majorarea cu sume mici a salariilor mari.

În acest sens, ministrul Muncii, Familiei şi protecţiei Sociale, Marian Sârbu, însoţit de secretarul de stat Valentin Mocanu, a avut, ieri, o întâlnire de lucru cu membrii Comisiei pentru muncă şi protecţie socială a Camerei Deputaţilor.

Discuţiile au vizat amendamentele pe care membrii acestei comisii le au vizavi de Legea unică de salarizare a personalului bugetar.

Vicepreşedintele Comisiei pentru muncă şi protecţie socială, deputatul PDL, Ioan Nelu Botiş, a propus şi el un amendament pentru proiectul de lege privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5