Drum modernizat la Tăure, cu fonduri europene. Preşedintele CJ: Sunt realizări extraordinare în Nimigea, în acest mandat

Autorităţile locale din Nimigea au recepţionat lucrările de modernizare a DC 33, proiect în valoare de 1,5 milioane euro, finanţat prin Măsura 322 D. Pe un tronson de şase kilometri, acest drum comunal asigură legătuara între DJ 173 B şi satul Tăure. În paralel cu această investiţie, în localitate a fosr realizată, în pondere de 98%, aducţiunea de apă şi reţeaua de distribuţie:

„Mulţumesc colaboratorilor, Consiliului Local pentru sprijin, constructorului RADJ Cluj. Într-adevăr, Tăure a fost un sat mai izolat, acum se poate circula, va fi soluţionată şi legătura cu Şintereagul, cu DN 17. Este o realizare cu care ne mândrim şi sper să putem face cât mai multe lucruri pentru locuitorii comunei Nimigea”, a declarat la momentul inaugural primarul Mircea Runcan, care a precizat, fără rezerve, că va candida pentru un nou mandat, deoarece mai sunt multe de făcut.

         În context, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, a menţionat că la Nimigea „au fost realizări extraordinare în acest mandat”.

„Aş vrea în mod special să-i felicit pe colegii mei de la Primăria Nimigea, pe domnul primar Mircea Runcan, pe domnul viceprimar Alexandru Blaga, pe întreg Consiliul Local, pentru că o investiţie extrem de importantă au reuşit s-o promoveze cu fonduri europene. (...)  Satul Tăure este o comunitate importantă a comunei Nimigea şi, în momentul de faţă putem spune că a ajuns la condiţii civilizate, având şi reţeaua de apă potabilă, realizată prin Master Plan. Avem drumul modernizat, deci oamenii din Tăure au condiţii de viaţă civilizate”, a declarat Radu Moldovan.  

         Acesta a adăugat că „în ultimii 2-3 ani, în Nimigea s-au făcut investiţii cât nu s-au realizat în ultimii zeci de ani”. „Sunt aproximativ 17 km de drumuri judeţene şi comunale care au fost modernizate, cu o valoare de peste 3 milioane euro. În cele şapte sate din opt ale comunei Nimigea am reuşit să introducem reţeaua de apă potabilă. O altă investiţie foarte importantă este şcoala din Nimigea de Jos”, a argumentat şeful administraţiei judeţene.

         În concluzie, atât preşedintele Moldovan, cât şi vicepreşedintele Dorin Popescu au subliniat că „de aici încolo rămâne la latitudinea oamenilor să-şi îngrijească aceste investiţii”. „Dacă în 2-3 ani lucrurile vor continua aşa, ne vom aduce aminte că a fost asfalt, pentru că tina va fi de patru degete peste asfalt. Sper că vom înţelege că fiecare lucru făcut cu foarte multă trudă trebuie şi întreţinut”, au spus oficialităţile judeţene. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5