Ecouri ale proiectului "Sunt ȘI EU absolvent”, derulat la Şcoala Gimnazială Şieu

Școala Gimnazială Șieu a derulat proiectul ,,Sunt ȘI EU absolvent”, finanțat prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de asociația Act for Tomorrow.

Acesta s-a născut din nevoia de pregătire suplimentară la disciplinele Limba și literatura română și Matematică pentru cei 18 elevi din clasa a VIII-a. Un alt aspect deosebit de important avut în vedere se referă la necesitatea consilierii psihologice a elevilor, mai ales în contextual generat de pandemie. Astfel, ei au avut bucuria de a comunica eficient cu un psiholog clinician, având în vedere că școala noastră nu beneficiază de aceste servicii.Activitățile propuse în proiect vizează organizarea muncii pe grupe, utilizând mobilier modular, folosind mijloace didactice adecvate: platforme educaționale- eduboom, canva-, truse mari de geometrie, cărți de lectură. Activitățile de sprijin s-au desfășurat în ședinte a câte două ore, elevii primind o gustare rece.Activitatea pe grupe a adus plus valoare pregătirii pentru Evaluarea Națională deoarece s-a bazat pe cooperarea membrilor ei, combinând inteligenţa şi efortul individual cu inteligenţele şi eforturile copiilor din grup.
Această formă de acțiune a contribuit la dezvoltarea relaţiilor sociale, la dezvoltarea spiritului de echipă şi a colaborării între membrii acesteia.
S-au folosit metode didactice care implicau participarea activă a elevilor: exerciţiul, proiectul, brainstorming-ul, dezbaterea.
Acest fapt determină o mai bună colaborare între membrii grupului, atât la şcoală, cât şi în afara activităţilor şcolare, dezvoltând comunicarea orală între elevi.

Prin utilizarea platformelor digitale, elevii au ocazia să utilizeze un set de cunoștințe pe care un individ trebuie să le aibă cu privire la utilizarea unui sistem digital, adică să fie capabil să folosească funcționalitățile minime ale acestuia. Pe de altă parte, educația digitală se referă deseori și la niște metode digitale care să dubleze metodele clasice pe care învățământul le-a folosit dintotdeauna.Platforma de e-learning Eduboom  oferă ocazia de a învăța interactiv prin  accesul online la videoclipuri educaționale și teste de verificare a dobândirii competențelor.De asemenea, platforma Canva ne-a facilitat activitatea colaborativă în realizarea de proiecte. Pentru dezvoltarea competențelor de literație, intens valorificate la EN și care sunt parte a profilului de formare al absolventului de gimnaziu, cărțile achiziționate în cadrul proiectului au oferit o paleta variată de teme, pe gustul elevilor.Feedback-ul elevilor dovedește necesitatea și eficiența acestui tip de proiect.

,,Pentru mine, acest proiect a însemnat motivație, grijăși cel mai important, putere, putere pentru a merge mai departe. Cu ajutorul  proiectului am beneficiat de mobilier nou și interesant, aspect care, deși nu pare, a ajutat la stimularea atenției. Pe lângă acesta, cărțile primite ne-au pregătit pentru evaluarea naționala, însă si pentru viitor, pentru cultura noastră generală și dezvoltare personală. Gustările au fost binevenite copiilor care mai apoi au rămas la consultații alături de  incredibilele cadre didactice care au avut grijă să înțelegem fiecare lecțiecât se poate de bine. Îmi doresc ca și generațiile următoare să se poată bucura de așa o oportunitate pentru învățare.” Mureșan Erika, clasa a VIII-a

Start ONG este un program lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow. Domeniile vizate sunt: educație, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este 500.000 euro. Programul Start ONG este cel mai simplificat instrument de finanțare comunitară destinat ONG-urilor tinere, instituțiilor non-administrative și grupurilor informale/de inițiativă.

 Director, prof. German Simona Monica, Școala Gimnazială Șieu


 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5