Elena Udrea: „Noul Cod rutier îi jupoaie pe şoferi, pentru că Victor Ponta vrea să acopere deficitul de 1 miliard de euro la încasările bugetare”
Deputatul PDL Elena Udrea s-a declarat împotriva noului Cod rutier, catalogând iniţiativa USL drept o încercare suplimentară de a-i spolia pe români. În opinia democrat-liberalei, demersul Puterii este nejustificat din perspectiva realităţilor socio-economice ale României din acest moment şi arată că statul îşi tratează cetăţenii ca pe posibili infractori şi contravenţionişti.
„Noul Cod rutier, zămislit în minţile înguste ale unor oameni care nu au nicio legătură cu realităţile vieţii de zi cu zi a românilor, arată o lipsă profundă de respect pentru cetăţenii acestei ţări. Să pui amenzi mai mari decât în orice altă ţară europeană într-o Românie în care şomajul creşte, preţurile, taxele şi impozitele se măresc şi ele, dovedeşte incompetenţă, prostie şi rea-voinţă. În niciun alt stat care se pretinde democratic, cetăţenii nu sunt priviţi ca în România, drept posibili infractori şi contravenienţi”, a declarat Elena Udrea.
Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului pune gonflarea amenzilor pe seama încasărilor bugetare mult sub nivelul prognozat. Poliţiştii ar urma să aibă sarcină să compenseze veniturile bugetare prin amenzi, urmând să existe chiar norme pentru fiecare în parte.
„Victor Ponta şi inteligenţii săi subalterni au reuşit contraperformanţa epocală să încaseze la Bugetul de stat cu 1 miliard de euro mai puţin decât trebuia pe primele 8 luni ale anului. Noul Cod rutier vine să compenseze acest deficit de venituri bugetare. Practic, USL vrea să ia de la şoferi banii care se scurg în economia neagră şi pe care ANAF-ul nu reuşeşte să-i verifice. Este semnul cel mai profund al neputinţei şi al urii faţă de proprii cetăţeni”, a mai afirmat Elena Udrea.
În opinia deputatului PDL de Roman, a impune un Cod rutier atât de drastic în absenţa investiţiilor în infrastructură care să genereze o îmbunătăţire a traficului la nivel naţional reprezintă o greşeală. Statul trebuie să le asigure întâi românilor posibilitatea de a conduce în condiţii civilizate şi abia apoi, dacă lucrurile nu s-ar îmbunătăţi, ar trebui discutată o înăsprire a amenzilor contravenţionale.
„Premierul ar trebui să se preocupe mai mult cum să construiască drumuri, şosele şi autostrăzi, cum să îmbunătăţească infrastructura de transport din oraşe şi cum să-i ajute pe români să-şi înnoiască parcul auto. Asta trebuie să fie preocuparea unui Guvern responsabili, nu jupuirea unor oameni care şi aşa fac sacrificii foarte mari pentru a avea o maşină şi a se folosi de ea, în condiţiile unor combustibili tot mai scumpi şi a unor taxe tot mai restrictive. Dacă o ţine tot aşa, Ponta se va transforma în Ceauşescu II: vor circula o săptămână maşinile cu numere impare şi o săptămână cele cu numere pare”, a afirmat Elena Udrea.
Democrat-liberala susţine că noul Cod rutier încurajează corupţia. „Se va ajunge în situaţia în care, decât să plăteşti 100 de milioane de lei vechi amendă şi să te mai şi alegi cu permisul suspendat o perioadă foarte lungă de timp, mai bine dai 500 de euro şpagă şi rămâi şi cu permisul. E un principiu universal valabil: când măreşti taxele şi impozitele, dacă nu eşti în stare să le colectezi, creşte şi evaziunea sau, în cazul nostru punctual, corupţia”, a punctat Elena Udrea.
Deputatul PDL se declară însă o susţinătoare a înăspririi pedepselor pentru cei care comit abateri grave de la Codul rutier. Cei care circulă în stare de ebrietate, sub influenţa substanţelor halucinogene sau depăşesc viteza legală cu peste 70 de kilometri la oră ar trebui să aibă permisele confiscate definitiv şi o interdicţie de a mai conduce pe drumurile publice din România. Ar trebui să vorbim deja de infracţiuni, nu de abateri contravenţionale. „Poate ar fi fost de dorit şi o modificare pe acest palier a Codului penal care să prevadă aceste pedepse pentru cei care pun în pericol viaţa celorlalţi participanţi la trafic”, a concluzionat Elena Udrea.
Departamentul de Comunicare al PDL
Citiţi şi:
- Elena Udrea îşi lansează, vineri, la Bistriţa, moţiunea cu care va candida la şefia PDL
- Elena Udrea preia în moţiunea pentru şefia PDL ideea Monicăi Săsărman de a avea un capitol dedicat actului administrativ
- Elena Udrea şi Vasile Blaga, în bătălia pentru şefia PDL
- Cezar Preda, atac la Udrea: O să creştem în sondaje dacă o colegă care a ieşit din peisaj nu mai vorbeşte
- Udrea: Acum, PDL se află în faţa unui test major, al schimbării
Comentarii
Doaman acesta cred ca ar tb. sa se retraga de pe scena politicii romanesti intrucat ca de obicei ... putin minte. Amenzile la circulatie se fac venit integral la bugetul local. Cu alte cuvinte daca platesti amenda in Cluj, adica la Boc, banii raman la Prim. Cluj. Daca aceeasi amenda doresti sa o platesti la Bistrita, banii raman la Bistrita si nu merg la guvern stimata doamna.
Stimara doamna,
Niciodata, vre-un guvern aflat la putere nu a avut scopul de a face ordine publica in general , nu doar... la activitatea rutiera !
Scopul tuturor, este prin "sanctionarea" celor indisciplinati, sa adune cat mai multi bani la bugetul general sau la bugetele locale,asta este ! Este un "joc de-a soarecele si pisica"... daca vreti ... Niciodata nu s-a actionat pe cauze si pana la capat, ci doar pe niste "conditii favorizatoare"... Si daca pe langa aceasta activitate de "colectare"... mai fiinteaza si niste "capusari"- asa zisi "colectori"... in numele statului, este si mai si... ! ( gen radarele fixe...particulare...puse pe la comune , unde venitul majoritar, proprietatea statului roman, merge la smecher si la comuna doar un procent nesemnificativ...) .
Credeti Dvs ca daca li s-ar confisca mijloacele de transport, al celor gasiti fara forme legale in padure, sau cand transporta material lemnos fara forme legale, indifierent de valoarea acestora ori a cui proprietate este acest mijloc, ar ma fi comise delictele silvice ?
Pai, in mod similar este si cazul "circulatiei publice "... adica este imperios necesara confiscarea mijloacelor de transport folosite la comiterea infractiunilor la Legea circulatiei sau pentru anumite contraventii apreciate periculoase de "legiuitor"... si va garantez eu ca ar avea efectul dorit.
De regula, normele rutiere se incalca in majoritate, de catre doua categorii de public si anume, fie de cei bogati, carora nu le pasa si nu le va pasa niciodata de cuantumul amenzilor aplicate si de "sarantocii... sarantocilor"... care "ce-i pe ei e si-n valiza"... si care n-au platit niciodata si nici nu vor plati aceste amenzi, oricat de mici ori dure ar fi ele, deoarece, nu lucreaza nicaieri, nu au venituri monetare si nici bunuri susceptibil a fi executate silit... si CONFISCAREA MIJLOCULUI DE TRANSPORT in cazul neplatii, sau in cazul comiterii categoriilor de fapte enumerate mai sus ( ca masuri complementorii ) , ar avea efectul MAXIM ! Stiti Dvs asta ca sunteti jurist de meserie...
Va garantez eu, ca doar ASTA AR DUREA cu adevarat pe "contaranii nostri" , saraci ori bogati... in egala masura ... !
( Cu toate ca "bogatii" si-ar cumpara imediat alta masina... fara probleme... dar, oricum... cu multa ..."scarba si lehamite"... Stiti bancul cu calatorii dintr-un avion transoceanic, in care calatorii nu aveau parasute si se pregateau sa sara din avion exact deasupra oceanului involburat si care, cu totii , neavand parasute de salvare ca oricum nu au efectul dorit... cu totii s-au uns cu niste unsoare "puturoasa rau"... si la care intrebat fiind unul dintre calatorii din avion de catre pilot, ce rost are ca oricum vor fi mancati de rechini... acesta a afirmat ca asa va fi desigur... dar... ca-i vor manca "cum multa scarba si lehamite"... ! ) .
Adaugă comentariu nou