Elevii bistriţeni intră în competiţia „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”
La nivelul Regiunii Nord-Vest a fost lansat Programul de educaţie ecologică „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om”, ediţia a VIII-a, iniţiat de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare. Proiectul se adresează şcolilor gimnaziale şi liceelor din judeţele Bistrița Năsăud, Satu Mare, Bihor, Cluj, Maramureş, Sălaj şi din județul Szabolcs Szatmar-Bereg din Ungaria. Tema concursurilor din cadrul proiectului va fi axată pe un domeniu de interes major, ecoturismul în contextul gestiunii deșeurilor.
Înscrierea instituţiilor de învăţământ în program se face pe baza unei fişe de înscriere. Fiecare instituție de învățământ va fi reprezentată la concurs de un echipaj format din 3 elevi şi un cadru didactic coordonator.
Proiectul se va derula atât cu probe practice, cât şi teoretice. Astfel, în perioada 1 octombrie 2013-1 iunie 2014, are loc proba practică, şi anume colectarea de deşeuri reciclabile - hârtie, plastic, PET, deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Echipajul reprezentativ al instituţiei de învăţământ care a colectat cea mai mare cantitate de deşeuri la nivelul fiecărui judeţ va beneficia de o săptămână de relaxare într-un cadru natural inedit oferit de Tabăra ecologică de la Tarna Mare (judeţul Satu Mare).
Concursul teoretic va parcurge două etape, una judeţeană, care va consta într-un test de verificare a cunoştinţelor teoretice dobândite din materialele informative puse la dispoziţie de către organizatori, departajat pe secţiunea gimnaziu şi secţiunea liceu. Vor fi oferite echipamente sportive asigurate de CCR Logistics Syistems RO. Ocupanții locurilor 1,2,3 la nivel de gimnaziu, respectiv liceu vor participa la etapa regională care se va desfăşura la Satu Mare cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului 2014.
Mai mult, fiecare echipaj va identifica, pe raza judeţului pe care îl reprezintă, o locaţie turistică (staţiune, zonă de agrement etc.) şi, având la bază informaţiile dobândite pe parcursul programului, va pregăti o machetă care să reprezinte aspectul actual al zonei alese respectiv îmbunătăţirile care se impun pentru ca locaţia aleasă să corespundă cerinţelor europene impuse obiectivelor ecoturistice. Ocupanţii locurilor 1,2,3 la secţiunea gimnaziu, respectiv liceu vor beneficia de o săptămână de relaxare la Tabăra ecologică de la Tarna Mare (Satu Mare), alături de câştigătorii concursului practic din fiecare judeţ.
“Parteneri în acest progra, sunt Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, CCR LOGISTICS SYSTEMS RO, APM Bistrița Năsăud, APM Satu Mare, APM Bihor, APM Cluj, APM Maramureș, APM Sălaj, ISJ Bistriţa-Năsăud, ISJ Satu Mare, ISJ Bihor, ISJ Cluj, ISJ Maramureș, ISJ Sălaj. Pentru mai multe informaţii legate de programul de desfăşurare al proiectului accesaţi http://apmbn.anpm.ro/program_de_educatie_ecologica_viata_pentru_mediu_vi...”, precizează directorul executiv Ştefan Mureşan.
Citiţi şi:
- Elevi din 12 şcoli se întrec pe teme ecologice
- Concursul „Viaţă pentru mediu, viaţă pentru om” şi-a stabilit finaliştii!
- Concurs Naţional la Oradea „Bune practici în educaţia pentru protecţia mediului”
- Bistriţa-Năsăud, la Simpozionul „Repere ale educaţiei în învăţământul preşcolar” din Baia Mare
- Angajaţii APM BN, instruiţi pentru aplicarea legislaţiei Natura 2000
Adaugă comentariu nou