Eminescu a devenit contemporanul elevilor la Biblioteca Judeţeană

Ziua Culturii Naţionale a fost marcată în avans la Biblioteca Judeţeană „George Coşbuc” prin dezbaterea „Eminescu - contemporanul nostru”. În sala „Gavril Scridon” a bibliotecii, în parteneriat cu Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, scriitorul Ioan Pintea, managerul instituţiei, le-a vorbit elevilor despre modul în care Mihai Eminescu trebuie citit, făcându-l contemporanul nostru atât prin temele abordate, cât şi prin latura umană, fiind un om de atitudine, publicist, dramaturg şi cel mai mare poet al iubirii din literatura română al tuturor timpurilor.
Ioan Pintea a venit în faţa elevilor cu o parte din cărţile din biblioteca personală, cu opera lui Mihai Eminescu, dar şi cu interpretările acesteia. Referindu-se la relaţie de iubire dintre Eminescu şi năsăudeanca Veronica Micle, acesta a declarat că este foarte important într-o relaţie de iubire să existe şi poezia, anunţând în acelaşi timp că Biblioteca Judeţeană face demersuri pentru recuperarea operei năsăudencei prin evenimentele ce vor avea loc în acest an, culminând cu editarea bibliografiei Veronica Micle.
Este ştiut faptul că Mihai Eminescu a ţinut foarte mult la „lada de manuscrise”, în cadrul evenimentului putându-se admira, într-o expoziţie interesantă, Caietele Eminescu. În cuvântul său, inspectorul şcolar Adriana Ramona Salak a vorbit despre receptarea operei eminesciene de către generaţiile actuale de elevi, iar mai apoi profesoarele Carmen Berinţan, Călina Fiscutean, Niculina Dedean şi Luminiţa Siman au susţinut ample conferinţe despre rolul poetului naţional în literatura românească şi universală.
La rândul lor, elevii au oferit clipe deosebite prin recitalul liric însoţit de muzică pe versurile lui Eminescu.
A fost o întâlnire prin care s-a arătat că şi generaţiile actuale de elevi iubesc pe Mihai Eminescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5