Evenimente, ştiri din lumea creştină

* Felicitări Primarului Ovidiu Creţu şi fiecărui consilier din Consiliul Municipal al Bistriţei, pentru a fi alocat cu generozitate o sumă importantă, de 3000.000 Roni pentru unsprezece Biserici recunoscute de stat, din oaşul Bistriţa: ortodocşi, catolici, greco-catolici, reformaţi, neoprotestanţi , pentru continuarea construirii de lăcaşuri, renovări, clopote etc. ”Vă răsplătească Dumnezeu- zice G. Coşbuc- că-i bun şi mare.” Sau cum zice Francois Villon ca refren:”Că binele uitare n-are…” Şi nu-i uitaţi şi pe săraci (cantine sociale, azile…), căci astfel ne va binecuvânta Dumnezeu pe toţi, mici şi mari cum suntem.

Cei care nu văd cu ochi buni aceste acţiuni,(Cum este ONG-ul „Asur”să-şi amintească două motive: secularizarea proprietăţilor bisericeşti şi mănăstireşti sub domnia lui Al. I. Cuza şi nevoia socială. „Dacă statul n-ar vrea să subvenţioneze Bisericile, să restituie proprietăţile acestora”- spune ziarul Patriarhiei Ortodoxe Române- „Lumina”)

* Zile de sărbătoare în Episcopia Maramureşului şi Sătmarului la Mănăstirile Rohia şi Rohiţa, dedicate memoriei monahului Nicolae Steinhardt. Este cea de a XXII a ediţie a „Zilelor Nicolae Steinhardt.” Încă din 23 iule s-a deschis o tabăr de pctură, o masă rotundă pentru discuţii, iar de săptămâna trecută, în prezenţa directorului Editurii Polirom, Adrian Şerban, s-a lansat ultimul volum al integralei dedicate monahului: ”N. Steihardt-între viaţă şi cărţi” .

* Scandalul monedei. Muzeul Holocaustului din New York cere BNR să retragă o serie din cele cinci de monede comemorative ale Patriarhilor Bisericii Ortodoxe Române, pe cea a Patriarhului Miron Cristea (între anii 1925-1939) din cauza „atitudinilor antisemite” ale acestuia cât a fost prim-ministru (de fapt nu ale lui, ci ale miniştrilor guvernului GOGA-Cuza) Mugur Isărescu, guverantor, şi-a arătat reticenţele deoarece este vorba de un act comeorativ al autocefaliei Bisericii Române, cu toţi Patriarhii.

Sunt unii care se socotesc poliţie internaţională, iar evreii un neam mai ceva ca toţi sfinţii.

* La mănăstirea Garima, de lângă Adwa din nordul Etiopiei a fost descoperită cea mai veche Biblie ilustrată din lume. Ea a fost scrisă de călugărul Garima, ce a sosit aici de la Constantinopol în anu 494, anno Domini. Culorile s-au păstrat cu o prospeţime ce uimeşte.

* Între 19-31 iulie, s-a ţinut a VI a ediţie a taberei creştine „Dragoste şi prietenie” pentru 150 de copii din Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului.

* Biserica „Invierii” a Mănăstiriei Suceviţa (Moldova) a fost inclusă pe lista Patrimoniului UNESCO. Ea se alătură astfel celorlalte şapte incluse în 1993 în Patrimoniul mondial; Măn.Arbore, Umor, Moldoviţa, Pătrăuţi, Probota, Suceava, Voroneţ.

* La Tribunalul Neamţ s-au admis intervenţiile Ministerului Culturii şi Patrimoniului, ca şi a Primăriei capitalei care solicită şi ele oprirea construirii clădirii „Catedral Plazza”, de lângă Biserica romano-catolică „Sf. Iosif” din capitală, la stadiul din 2009, când a expirat autorizaţia de construcţie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5