Externalizarea transporturilor de marfă rutiere. Soluția optimă pentru nevoile variate ale clienților

Nevoia reală din piață, privind externalizarea și optimizarea transporturilor rutiere de marfă, s-a a căpătat contur odată cu dezvoltarea comerțului online, dar și a afacerilor de tip B2C (Business-To-Client) sau B2B (Business-to-Business). 

Companiile producătoare a propriilor stocuri de bunuri, sau care au dreptul exclusiv de a distribui anumite produse, aleg să mizeze pe un parteneriat solid alături de un transportator cu experiență, în locul investițiilor în propria flotă de autovehicule.

Externalizarea transporturilor de marfă rutiere: Autovehiculele

Unul dintre cele mai simplu de intuit motive pentru care companiile beneficiare aleg un astfel de parteneriat ține de parcul auto variat pe care partenerul logistic îl poate pune la dispoziție.  

Specificul transportului de marfă poate reprezenta un criteriu de alegere pentru partenerul logistic, astfel încât acesta să poată asigura cele mai eficiente autovehicule, indiferent de natura încărcăturii: material de construcții, FMGC, produse din zona de pharma samd 

De aceea, din punct de vedere al companiei beneficiare, este mult mai util să alegi soluția externalizării acestor servicii, decât să investești în propria flotă de mașini. Motivele se consolidează pe faptul că o firmă trebuie să suporte o serie de costuri ulterioare, privind: dezvoltarea propriului parc, întreținerea propriului parc, salariile șoferilor samd 

Or dacă un astfel de transport de marfa rutier, national si international, are loc bianual, cât de rentabilă mai este o astfel de cheltuială? Iar toate aceste calcule trebuie făcute de toți managerii companiilor cu mărfuri ce trebuie livrate, atunci când au de ales între o firmă de transporturi rutiere cu un parc auto variat și construirea de la 0 a propriului garaj. 

Externalizarea transporturilor de marfă rutiere: Legislația

Cu toate ca mulți ar fi tentați să creadă că managementul logistic reprezintă o activitate simplu de înțeles și gestionat, în realitate, lucrurile sunt mult mai complexe. Un partener de încredere poate oferi consultanță în timp real, pe fluxuri de lucru variate, cunoscând foarte bine legislația specifică. 

În cazul în care nu se asigură garanția cunoașterii legislației în vigoare, privind transporturile internaționale de marfă, pot apărea unele blocaje și întârzieri, existând șansa ca percepția față de seriozitatea unei companii să fie afectată în mod ireversibil, doar din această cauză. 

De aceea, se preferă externalizarea transporturilor de marfă rutiere către o entitate ce poate oferi asistență în timp real, pe o serie de spețe precum: documentele necesare la trecerea frontierei, regulile Incoterms, convenția CMR, respectarea prevederilor ETA etc 

Externalizarea transporturilor de marfă rutiere: Experiența

Încă un motiv pentru care companiile preferă externalizarea, atunci când trebuie transportate mărfuri pe cale rutieră, ține de experiența personalului respectiv. O echipă dedicată și pregătită oricând pentru a debloca în timp real problemele apărute pe traseu, poate asigura compania beneficiară de faptul că absolut toate clauzele contractuale vor fi respectate. 

În cazul în care se alege investiția într-o flotă proprie de autovehicule, compania respectivă trebuie să mai suporte costuri ce țin și de angajarea și instruirea corectă a personalului, în funcție de specificul transporturilor realizate. Însă o astfel de alegere poate fi una neinspirată, având în vedere cât de simplu este să închei un parteneriat cu un operator logistic de top. 

Cauți soluții pentru transporturi de marfă rutiere, naționale și internaționale? Descoperă acum oferta Romsped Cargo și selectează cele mai potrivite servicii pentru nevoile tale. Romsped Cargo te ajută să planifici și să optimizezi fiecare transport de marfă rutier pe care trebuie să îl onorezi, la cele mai avantajoase costuri de externalizare!

Imaginea poate fi descarcata de aici

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5