Familia de albine: ce trebuie să știi despre ea
Apicultura este un domeniu pe cât de fascinant pe atât de dificil. Cu siguranță nu oricine se poate aventura în acest domeniu, mai ales atâta timp cât nu deține prea multe cunoștințe despre albine. Există, desigur, și posibilitatea de a învăța din mers, însă această decizie implică anumite riscuri și costuri majore, iar de aceea noi recomandăm o foarte bună documentare în prealabil iar abia mai apoi se poate trece la investiția propriu-zisă.
De aceea, împreună cu echipa de la Apis Donau ne-am propus să discutăm despre familia de albine și despre informațiile pe care trebuie să le cunoști numaidecât înainte de a te aventura în această lume a albinelor.
Înainte de a vorbi însă despre albine în sine, ar trebui să îți recomandăm ca atunci când ești în căutarea unor familii de albine de vanzare să vizitezi Apis Donau deoarece aici vei găsi cele mai bune prețuri, livrarea se va face în cele mai bune condiții și totodată te vei putea bucura de familii de albine sănătoase care te vor ajuta foarte mult să evoluezi rapid în această lume a albinelor!
Iată așadar care sunt cele mai importante informații pe care trebuie să le cunoști numaidecât despre apicultură și despre familiile de albine:
Despre familia de albine – informații utile
O familie de albine conține, de regulă, peste 30.000 de membri, până la 50.000. Cea mai importantă albină din familie este fără dar sau poate Matca, de care atât albinele lucrătoare cât și trântorii sunt dependenți. Această matcă sau albina regină după cum mai este numită, trăiește de la 3 la 5 ani și are capacitatea de a depune până la 200.000 de ouă într-un singur an.
Comunică cu restul membrilor familiei cu ajutorul feromonilor. Albinele lucrătoare, în schimb, au o durată de viață mult mai scurtă. Acestea nu trăiesc mai mult de 30 de zile.
Albinele lucrătoare pot ocupa diferite funcții în familie. Acestea pot fi doici, casnice sau culegătoare. Doicile se ocupă cu hrănirea și îngrijirea larvelor, cele casnice protejează și îngrijesc stupul iar culegătoarele aduc polenul atât de important. O singură albină poate produce în timpul vieții sale cel mult jumătate de lingură de miere.
Trântorii sunt masculii din stup care trebuie să se împerecheze cu matca. Nici ei nu trăiesc prea mult, ci doar cel mult 25 de zile. Aceștia mor, de regulă, imediat după împerechere. De asemenea, trântorii sunt goniți din stup atunci când rezervele de hrană sunt foarte mici.
De ce mor albinele? Cea mai frecventă cauză a decesului unei albine este epuizarea. Practic, acestea au o capacitate de până la 800 de km de zbor, iar după ce aceasta este depășită, albinele vor muri deoarece nu vor mai putea zbura.
În final, ar mai trebui să știi despre albine faptul că acestea își încep culesul atunci când salcâmul înflorește, perioadă în care de regulă familiile înregistrează o creștere considerabilă a numărului de membri.
Acestea fiind spuse, te invităm să descoperi oferta celor de la Apis Donau pentru a-ți achiziționa familii de albine la cel mai bun preț!
Citiţi şi:
- Mierea, acest nectar amestecat cu lacrimi de albină, ar trebui să mai îndulcească guvernanţii
- Apis Donau – ajutorul pasionatilor de apicultura
- Ingrijirea albinelor in luna septembrie
- Principalii factori şi interdependenţa lor în practicarea unei apiculturi moderne
- În mijloc de iarnă, albinele au ieşit la zborul de curăţire. Un semn bun sau dimpotrivă?!
Adaugă comentariu nou