Gabriel Lazany: Nu suntem un spital perfect, suntem un spital bun, dar vrem să devină mai bun. În următoarele luni, vor mai veni 10 medici!

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, ec. Gabriel Lazany, consideră că prin măsurile care vor fi luate la nivelul instituţiei spitaliceşti, există toate premisele ca serviciile oferite pacienţilor să devină mai bune. Acesta a menţionat că la preluarea mandatului, acum un an şi jumătate, „lucrurile nu erau foarte roz”, atât în ceea ce priveşte finanţarea, cât şi resursele umane. Potrivit acestuia, aproximativ 24% din medici erau fiind pensionaţi şi lucrau cu contract.     

„Doar în ultimele două luni, am angajat peste 15 medici tineri. În următoarele şase luni cred că vor mai veni cel puţin 10 medici. Într-un spital, trebuie să faci lucrurile treptat, să nu-i influenţezi activitatea medicală (...) Nu suntem un spital perfect, suntem un spital bun şi vrem să devenim mai bun, dar asta se face în timp. Am luat toate protocoalele medicale, vedem care sunt părţile imperfecte. Suntem descoperiţi pe partea de chirurgie pediatrică, care nu are o adresabilitate foarte mare, este un domeniu medical neprofitabil, dar care va trebui să existe. Noi ne facem prioritizarea activităţilor şi avem în vedere să aducem încă unul sau doi chirurgi pediatri ca să putem asigura o gardă la domiciliu, pentru a nu mai fi nevoiţi să apelăm la Cluj sau la Mureş. Fiecare medic în plus care vine la spital, spitalul are un cost pentru el, care nu este mic. Într-un an şi ceva de mandat am reuşit să acopăr deficitul de personal. Avem peste 100 persoane angajate care înseamnă milioane de lei pe an, medici, personal mediu şi auxiliar”, a declarat Lazany.

         Mnageruzl SJU Bistriţa a precizat că au fost scoae la concurs şi posturi de medic pediatru, atât pentru secţia propriu-zisă, dar şi pentru  UPU Pediatrie, care acum funcţionează doar cu medici de familie.        

În ceea ce priveşte partea financiară, Gabriel Lazany a spus că a preluat un contract cu Casa de Asigurări care era „destul de slab din punct de vedere al indicatorilor”.

„Erau secţii care aveau activitatea doar în procent de 30% decontată, restul erau foi de observaţie, servicii medicale prestate care din diferite motive nu erau decontate. Se făcea lucru de pomană. (...)  Am reuşit în primele şase luni să plătesc toate datoriile spitalului, toţi furnizorii să-i aducem la un termen de plată legal de 60 zile. Şi nu printr-o tăiere a cheltuielilor, ci prin creşterea veniturilor. Am luat fiecare sector, l-am analizat şi am zis de aici ce se mai poate obţine şi am ajuns să renegociem contractul cu CAS B-N şi să aducem venituri suplimentare numai pe partea de spitalizare continuă cu peste un milion lei/lună, mai mult cu 33%. Banii nu i-am băgat doar în personal, o parte s-au dus în deficitul de personal, o parte către creşterea actului medical”, a concluzionat acesta.

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5