Igienizarea locuinței: 7 sfaturi pentru un proces reușit

 

Locuința ta merită să fie întotdeauna curată și igienizată, pentru un mediu sănătos. De aceea, pe lângă curățenia din fiecare cameră, trebuie să pui accent și pe igienizare, care să țină la distanță praful sau bacteriile.

Iată care sunt sfaturile de care poți ține cont pentru igienizarea locuinței, din articolul nostru.

Aerisește în fiecare zi

O locuință igienizată poate să înceapă cu aerisirea fiecărei camere. Pe lângă faptul că aerisirea te scapă de praf, vei împrospăta aerul din orice încăpere.

Așadar, amintește-ți să aerisești în fiecare zi! Indiferent de anotimp, ar fi bine să lași ferestrele deschise pentru cel puțin 15 minute, atât dimineața, cât și seara.

Aspiră în zonele cu trafic intens

O locuință curată, cu un aer sănătos, se poate obține dacă aspiri de cel puțin două ori pe săptămână sau de câte ori consideri că este necesar. Axează-te îndeosebi pe zonele cu trafic intens, astfel încât să scapi de acarieni, praf sau polen.

Încearcă să aspiri cu mișcări lente, ca să nu ridici și mai mult praful. Sunt utile și aspiratoarele de mână, care îți vin în ajutor pentru curățarea obiectelor mici sau a muchiilor din casă.

Nu uita de praf

După ce aspiri, este recomandat să ștergi și praful, în mod regulat. Nu uita că acesta se acumulează rapid în orice cameră, fie că locuiești la bloc sau la casă. Nu te limita doar la ștergerea obiectelor de mobilier, ci continuă și cu electronicele, pe care se depune praful rapid.

Ar fi bine să ștergi praful atent și în colțurile încăperilor, pentru o locuință perfect igienizată.

Curăță podelele și covoarele

Folosește soluții speciale pentru igienizarea podelelor și ocupă-te de curățarea parchetului sau a gresiei. Poți să folosești și produse dezinfectante, pentru podele ca noi.

Trebuie să cureți în mod regulat și covoarele. Aspiră-le și spală-le la nevoie, pentru o igienizare completă. Vezi serviciile de spălat covoare din sector 4, ca să te poți bucura de covoare curate și bine întreținute. Aceste servicii sunt excelente și dacă murdăria persistă în covoare sau nu poți să scapi de petele dificile.

Înlocuiește așternuturile de pat

Chiar dacă este locul în care abia aștepți să te relaxezi după o zi grea, patul este o sursă principală de praf și bacterii. De aceea, locuința igienizată presupune și schimbarea regulată a așternuturilor.

Atunci când schimbi des lenjeria de pat, vei menține o igienă optimă în dormitoare. Poți să aspiri și salteaua și scutură periodic păturile sau cuverturile.

Spală perdelele și draperiile

Ca să îndepărtezi praful și murdăria din fiecare încăpere, spală perdelele și draperiile. Ar fi bine ca modelele pe care le folosești să poată fi igienizate și spălate în mașină, pentru a menține prospețimea în locuință.

Poți să folosești programele speciale ale mașinii de spălat, pentru perdele și draperii impecabile. Acest procedeu poate fi repetat o dată la 3-6 luni, în funcție de necesități.

Dezinfectează obiectele pe care le atingi des

În final, poți să închei igienizarea locuinței cu dezinfectarea obiectelor. Pune accent pe obiectele pe care le atingi cel mai des, precum clanțele ușilor, întrerupătoarele, mesele sau scaunele.

Pune accent și pe igienizarea obiectelor din baie și bucătărie, care pot fi surse de bacterii.

Procesul de igienizare trebuie să fie repetat cu regularitate. Poți să te ocupi de igienizarea locuinței de 1-2 ori pe săptămână sau la nevoie. Ai în vedere aceste recomandări, pentru o locuință curată și un mediu favorabil, care împiedică bacteriile și virusurile.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/bedroom-interior-setup-271624/


 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5