BÂRGĂUANI CU CARE NE MÂNDRIM (1)

ÎNCĂ UN SUCCES ÎN CERCETAREA ŞTIINŢIFICĂ, OBŢINUT DE UN BÂRGĂUAN

În ziua de 18 iulie 2011, aula "Ferdinand" a Facultăţii de istorie din cadrul Universităţii „Babes-Bolyai” din Cluj - Napoca, a fost locul prezentării tezei de doctorat cu tema " Reforma şi românii din principatul Transilvaniei în secolul XVII", susţinută de către Georgiţă Mihai, absolvent al Liceului "Radu Petrescu" din Prundu Bârgăului.

Dupa absolvirea liceului Georgiţă Mihai a fost admis la cursurile Universităţii "Al. Ioan Cuza" din Bucureşti - secţia arhivistică. A urmat în continuare Facultatea de română - germană din cadrul Universităţii din Oradea, iar în prezent lucrează la Arhivele Naţionale din Oradea, având o intensă activitate publicistică de specialitate.

După prezentarea lucrării, în partea de evaluare, au fost rostite frumoase cuvinte de apreciere, referitoare la conţinutul lucrării, exprimate de către membrii comisiei care au fost următorii: conf. univ. dr. Ovidiu Ghiţa, decanul Facultăţii de istorie – filizofie, preşedintele comisiei; acad. prof. univ. dr. Ioan Aurel Pop, îndrumatorul lucrarii; prof. univ. dr. Doru Radosan, directorul Bibliotecii Universitare "Lucian Blaga" din Cluj - Napoca; prof. univ. dr. Barbu Ştefanescu, prorectorul Universităţii din Oradea: membru corespondent al Academiei dr. Nicolae Edroiu, director al Institutului de Istorie "Gh. Bariţiu" al Academiei.

În urma deliberării, comisia de evaluare a apreciat subiectul de istorie ecleziastică, relaţii interconfesionale şi istoria culturii, cu calificativul Foarte bine, acordându-i distincţia "magna cum laude” şi titlul de doctor în istorie Domnului Georgiţă Mihai.

Acest deosebit succes, pe linie ştiinţifică, nu este întâmplător, cercetătorul Mihai Georgiţă fiind un consecvent participant, cu numeroase comunicări importante, atât la simpozioanele culturale ale Văii Bârgăului, cât şi în publicaţii din ţară şi străinătate. Tânărul cercetător, al încă întunecatelor arhive, a descoperit şi a interpretat, cu rigurozitate ştiinţifică, numeroase documente, multe traduse din gotică, de un deosebit interes, pentru întreaga Transilvanie, fapte pentru care Mihai Georgiţă se poate înscrie în galeria „bârgăuani de top”.

A consemnat prof.Leon Hogiu

(N.V.)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5