Început de an școlar, altfel, la CNLR. Monica Halaszi: A fi elev la "Liviu" e un premiu, dar și o responsabilitate

Într-un calendar al emoțiilor, 11 septembrie ar simboliza bucuria. Bucuria începuturilor și a continuărilor, bucuria întâlnirilor și a reîntâlnirilor. Pentru unii dintre elevii de la „Liviu”, 11 septembrie va rămâne în memorie ca prima zi de școală, pentru alții va fi doar un alt început de an școlar, iar pentru cei din clasa a XII-a va reprezenta ultimul început din viața lor de liceeni. Pentru părinți, a fost un prilej de rememorare a începuturilor personale. Printre ei, există o categorie pentru care această zi a fost trăită cu emoții multiplicate, fiindcă propriul copil a început călătoria prin lumea fascinantă a școlii. Vorbind despre el, va folosi de acum încolo apelativul „elev”.

Pentru profesori, a fost ziua reconectării cu copilăria și tinerețea.

Începerea școlii face parte din firescul vieții de elevi. În spiritul firescului a fost gândit programul zilei de luni de către echipa managerială – director Monica Halaszi şi  directori adjuncţi Violeta Griga şi Maria Sas – fiind pregătite scurte momente de întâmpinare, dedicate elevilor din clasele pregătitoare, a V-a și a IX-a.

         Bobocii de liceu au făcut cunoştinţă cu „Liviu” prin intermediul lui Denis Măluţan, preşedintele Consiliului Școlar al Elevilor Colegiului Naţional „L. Rebreanu”.

         „La noi, lucrurile se întâmplă un pic altfel. Ne aflăm la un moment de întâmpinare a elevilor, adică al vostru, al bobocilor, evenimentul este îndrumat de un elev. Aşa se întâmplă la noi, la „Liviu”, comunitatea se încheagă de la bază”, le-a transmis Denis colegilor mai mici, prezentându-le toate opţiunile de activităţi extraşcolare pe care le pot face în prestigioasa instituţie de învăţământ.

         „Bine aţi venit, la „Liviu”! Sunteţi nişte învingători. Nu oricine ajunge elev la „Liviu” atunci când Evaluarea Naţională face totul. Vă felicit, dragilor, că aţi ales „Liviu”, că aţi muncit să ajungeţi la „Liviu”, majoritatea cu zâmbetul pe buze. (...) Elevii de la „Liviu”, credem noi, au acel ceva special care-i face să-şi dorească ca şcoala în care învaţă sau despre şcoala în care învaţă să se vorbească de bine. Când eşti elev la „Liviu” e un premiu pe care ţi l-ai dăruit ţie muncind, dar eşti şi responsabil, pentru că nu eşti elevul oricărei şcoli, ci a uneia care a scris istorie”, a transmis directorul Monica Halaszi.

         Aceasta le-a oferit diriginţilor o cheie, simbol al cunoaşterii. „V-am aşteptat la „Liviu” să vă deschidem porţile cunoaşterii, dar cheia cunoaşterii e în mâinile voastre”, a mai spus Monica Halaszi. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5