Întâlnirea foştilor Gostatişti

Lăudabilă şi plină de semnificaţii a fost iniţiativa inginerului ec. Halasz Edmund de a organiza o întâlnire a foştilor lucrători din agricultura de stat dinainte de 1989 şi de a lansa cartea sugestiv intitulată „Amintiri despre Gostat”.

Gostat-ul a fost, în viziunea inginerului Ioan Platon, o şcoală a celor mai buni specialişti din agricultura României. De ce afirm acest lucru? Pentru că cine nu se încadra în regulile jocului şi nu dădea dovadă de profesionalism, organizare a procesului de muncă, trebuia aproape sigur să plece. Şi au fost mulţi care nu s-au încadrat. Comoditatea, indolenţa şi nepăsarea nu făceau casă bună cu familia mare a Gostatiştilor.

Întâlnirea şi lansarea cărţii s-a constituit într-un moment deosebit de emoţionant. În jur de 60 specialişti au răspuns prezent, au depănat amintiri, cu nostalgia vârstei. A fost prezent, bucurându-se de aprecierea foştilor subalterni, decanul de vârstă ing. Mircea Fierea. Referitor la cartea tipărită cu acest prilej, ing. Octavian Harşianu, fost foarte mulţi ani director al IAS Teaca, spunea: „Autorul, încearcă în această carte document şi, în parte reuşeşte, să descrie o anumită perioadă din istoria agriculturii din judeţul Bistriţa-Năsăud, bazată în special pe comasarea suprafeţelor şi exploataţii foarte mari, conduse de ingineri agronomi şi economişti cu studii superioare”.

Manifestarea, găzduită de hotel-restaurant Flamingo, a debutat cu Oda Bucuriei, atmosfera fiind de la început destinsă, masa bogată în produse din fostele unităţi pe care cei prezenţi le-au reprezentat, muzica întreţinând buna dispoziţie a tuturor gostatiştilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5