IOAN SZABO: PESTE 16 MILIOANE DE EURO AU FOST ATRASE CĂTRE COMUNA ŞANŢ. Vezi ce noutăţi pregăteşte edilul pentru 2018 !
Sfârşitul anului este un moment de bilanţ pentru toată lumea mai ales pentru administratorii Primăriilor din judeţ. Este cazul şi comunei Şanţ unde primarul Ioan Szabo şi-a făcut un obicei din a spune şănţenilor care au fost bucurile, realizările şi piedicile cu care se confruntă administraţia locală. Pentru că vorbim de bilanţ, primarul şănţean şi-a prezentat în faţa cetăţenilor lista cu obiective realizate in cei aproape şase ani de la preluarea conducerii comunei.
Dacă la preluarea mandatului său nu exista nici măcar un metru liniar de apă sau canalizare şi nici un proiect viabil în acest moment 95 %din comună este racordată la apă şi canalizare iar până la sfârşitul anului 2018 toată comuna va avea aceste facilităţi.
Pentru început Ioan Szabo a făcut un bilanţ al primilor patru ani de mandat adică 2012-2016, ani în care s-au investit peste 10 milioane de euro în proiecte . Este vorba de mai multe investiţii printre care amintim: sistemul de alimentare cu apă şi canalizare în Şanţ şi Valea Mare, construirea centrului multifuncţional cu activităţi culturale şi alimentaţie publică, amenajare teren pentru cântar de mare tonaj şi achiziţionarea cântarelor, construire şarpantă şi învelitoare la blocul de locuinţe, construirea unei lemnării pentru Şcoala Generală Enea Grapini, teren de sport în Valea Mare, împrejmuire Cămin Cultural Valea Mare, drenare de ape subterane la Căminul Cultural Valea Mare, reabilitare Biserică ortodoxă Şanţ, achiziţie de tablă de cupru şi reparaţii exterioare, susţinerea cultelor Ortodox, penticostal, greco-catolic şi adventist, lucrări hidrologice de regularizare şi consolidare a malului drept a pârâului Cârtibavul Mare şi Cârţibuş, documentaţie tehnică pentru realizarea lucrărilor de asfaltare Podirei tronson 1, întocmirea documentaţiei tehnice pentru realizarea lucrărilor de asfaltare DC Cârţibav şi DC Cârţibuş, asfaltare Podirei tronson 1, modernizare drum comunal Cârţibav, asfaltare DC Cârţibav şi DC Cobăşel, amenajare spaţii primărie, modernizare DC Podul Moldovei, grădiniţă cu program normal, achiziţionare buldoexcavator, mobilier pentru grădiniţă, modernizare cabinet stomatologic, achiziţionarea unui autoturism Dacia Duster, cumpărare teren Valea Mare şi Şanţ, regularizarea Pârâului Lutului, împrejmuire dispensar uman ,dotare Cămin Cultural Valea Mare,amenajare drenuri şi construire trotuare la Biserica Ortodoxă Valea Mare şi acordarea de burse pentru elevi şi studenţi în valoare de 250 de lei lunar sunt cele mai importante proiecte realizate de administraţia şănţean în perioada primului mandat al ing Ioan Szabo.
După aceşti primi 4 ani au urmat încă doi plini de muncă dar şi de realizări pentru Comuna de unde izvorăşte Someşul, astfel ca din anul 2016 şi până în prezent au fost depuse şi aprobate mai multe proiecte printre care merită amintite Modernizarea infrastructurii rutiere de Drumuri Comunale şi străzi, modernizare drumuri forestiere, modernizare Drum Comunal Cobăşel- Valea Blaznei, construire pod la Rusu peste Someşul Mare, construire pod peste Someşul Mare în Valea Mare dar şi modernizarea infrastructurii rutiere forestiere. Aceste proiect au o valoare de 6 milioane de euro şi sunt fie finalizate, fie în execuţie, fie aprobate şi urmează să fie implementate.
La mijlocul lunii decembrie primarul Ioan Szabo a semnat contractul de finaţare pe fonduri europene pentru asfaltarea a 21 de kilometrii de drumuri forestiere şi pietruirea a altor 4 kilometrii. De asemenea în luna ianuarie a anului viitor vor intra în licitaţie două proiecte care vizează asfaltarea a 15 kilometrii de Drumuri Comunale dintre care 6 kilometrii pe fonduri europene şi 9 kilometrii pe fonduri guvernamentale urmând ca odată cu finalizarea lor 100% din drumurile şi străzile din Comuna Şanţ să fie asfaltate.
Şi încîlzirea populaţiei a fost şi este una dintre preocupările primarului şănţean astfel că în anul 2016 6000 de metrii cubi de lemn au ajuns la populaţie fie caajutor pentru cei defavorizaţi fie că au fost vândute populaţiei la un preţ mai mult decât accesibil iar în acest an cantitatea a ajuns la 7000 de metrii cubi.
Şi în acest an elevii şi studenţii merituoşi au beneficiat de burse şe de transport gratuit. Primarul Ioan Szabo spune că toate aceste lucruri au fost posibile datorită faptului că şănţenii au fost alături de el dar şi datorită faptului că în Comuna Şanţ nimic nu se întâmplă fără Dumnezeu, aşa cu scrie şi pe totemul comunei :”NIHIL SINE DEO”
Sărbători fericite şi un an nou plin de împliniri vă urează edilul Comunei Şanţ ing Ioan Szabo!
Citiţi şi:
- Primarul Marian Forogău: A fost un an plin de provocări, dar am dus proiectele pe drumul cel bun! Avem investiţii majore de infrastructură în derulare, dar şi depuse la finanţare!
- Primarul Marian Forogău: Sunt un om al locului, ţin la şănţenii mei, de aceea toate proiectele trebuie să le facă viaţa un pic mai bună! Ce proiecte se vor finaliza sau vor începe în acest an!
- Comuna Şanţ într-o continuă dezvoltare. Două poduri rutiere peste Someş şi trotoare pe toate străzile. Vezi lista investițiilor
- Primăria Şanţ a lansat în dezbatere proiectul cu denumirile străzilor din comună! Poţi veni cu sugestii!
- Atmosferă incendiară cu Antonia, Ţociu şi Palade, Culiţă Sterp şi Mirela Petrean, la Zilele comunei Şanţ. Sărbătoarea de pe Valea Someşului a adunat mii de oameni
Adaugă comentariu nou