Ioan Turc: Se poate și în Bistrița!

„Se poate ” Am avut acest motto în minte când mă aflam într-o zonă verde a unui cartier de la marginea Clujului.

Nu cu mult timp în urmă, în această zonă, nu puteai păși din cauza noroiului. La o discuție cu Ovidiu Cîmpean, directorul Direcției Dezvoltare Locală și Management Proiecte din Primăria Cluj-Napoca, un specialist important al echipei primarului Emil Boc, am aflat ce modificări au fost aduse și ce a contat în procesul de îmbunătățire.

Printre elementele smart care mi-au atras atenția, se numără mobilierul urban, care-ți dă posibilitatea încărcării telefonului/ tabletei, irigarea automată cu senzori de umiditate, iluminatul public cu tehnologie LED și sistem de telegestiune și monitorizare, locurile de joacă pentru copii, spațiul de fitness și nu numai.

O zonă ce nu de mult era numai noroi, astăzi este unul dintre locurile în care clujenii aleg să se relaxeze.

Îmi doresc ca Bistrița noastră să aibă parte de astfel de locuri atent amenajate, dotate cu tehnologia corespunzătoare.
Se poate și în Bistrița!

Vă invit să aruncați o privire videoclipului de mai jos, unde este surprinsă atât locația, cât și discuția pe care am avut-o cu interlocutorul clujean.
Ioan Turc, preşedinte PNL BN

Comentarii

10/08/20 08:57
Toni

Este vorba si de strada Ioan Piuariu Molnar din Cluj-Napoca, prima stradă smart din România care a fost realizată de Primăria Cluj-Napoca cu finanţare europeană şi care dispune de toate facilităţile unui spaţiu public modern, adaptat la exigenţele tehnologice şi de mobilitate urbană cele mai înalte. Concret, strada Molnar Piuariu din Cluj-Napoca dispune în prezent de 551 de metri pătraţi suprafaţă verde, cu 48 arbori nou-plantaţi şi sistem de irigare cu senzori , având un culoar pietonal modern, cu prioritizarea mijloacelor de transport nemotorizate. De asemenea, sunt puse la dispoziţia localnicilor şi turiştilor patru locuri pentru încărcarea automobilelor electrice şi 15 locuri de parcare pentru autovehicule, 30 de locuri pentru încărcarea bicicletelor/trotinetelor electrice şi 22 locuri de parcare pentru biciclete, Wi-Fi gratuit şi prize USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile.
Dar asta nu e totul. Primăria Cluj-Napoca a finalizat recent lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand din zona centrală a municipiului, cu fonduri europene, în valoare de circa 23 milioane lei. Investiția constă în lărgirea trotuarelor, plantarea de copaci, amenajarea de piste pentru biciclete și bandă unică dedicată pentru transportul public. Marită subliniat faptul că pe strada Regele Ferdinand, care anterior modernizării nu avea nici un copac, au fost plantați 51 arbori cu balot de pământ. Pentru acești copaci a fost instalat un sistem de irigații automat, cu senzor de ploaie / umiditate. Si aici au fost instalate 12 stații electrice de încărcare pentru biciclete și trotinete precum și 8 stații de încărcare pentru mașini electrice:
Vezi: https://www.comisarul.ro/articol/judecati-voi!-cum-arata-strada-regele-f...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5