Laleaua pestriţă, ROMBAT şi Chintelnic, subiecte premiate la Concursul de Cercetare Ştiinţifică

Oraşul Piatra Neamț a găzduit Concursul Național de Cercetare Științifică, Geografie, pe trei secţiuni: Geografie fizică, Geografia mediului şi Geografie umană, şi două probe: evaluarea lucrării de cercetare şi susţinerea orală. Lucrările au fost punctuate pentru originalitate, ele conţinând teme din judeţ. Un lucru la fel de important a fost ca acestea să prezinte rezultate în urma cercetărilor de teren. “Cerinţa a fost ca lucrările să fie originale, să trateze teme din județ și să fie rezultate în urma cercetărilor de teren “ ne-a declarat profesoara Cristina Rusu, coordonatoarea elevilor bistriţeni. La fiecare secțiune au participat 40 de elevi, din toate județele țării. Elevii noştri au avut o prestaţie bună. Suciu Lucian, Colegiul Tehnic Infoel, a fost pe Locul 5, obţinând Mențiune, cu lucrarea: Considerații asupra lalelei pestrițe, monument al naturii în Pădurea din Șes, Arseni Dănuț, Colegiul Tehnic Infoel, locul 9, cu lucrarea: Protecția mediului la SC ROMBAT SA Bistrița, Țimbolmaș Larisa, Colegiul Național Andrei Mureșanu, locul 31, cu lucrarea: Analiza geografică complexă a satului Chintelnic.
Suciu Lucian, deţinătorul menţiunii, ne-a declarat: “ A fost o experienţă frumoasă, interesantă, mi-am făcut mulţi prieteni, iar subiectul laleaua pestriță cred că a stârnit interes”.
Întrebat de ce a ales ROMBAT pentru lucrare, Arseni Dănuț ne-a declarat “am vrut să arăt că sunt şi companii care se ocupă de protecţia mediului, nu doar de poluare, şi cel mai bun exemplu este ROMBAT. Compania are proiecte viabile pentru protecţia mediului. Am colaborat foarte bine cu ei, însă se pare că această idee originală nu a fot atât de apreciată de comisia de la concurs. Competiţia nu mi s-a părut dificilă şi aş merge întotdeauna cu plăcere la astfel de concursuri”.
Elevii multumesc pt sprijin Crinei Năstase, inspector Agenția de Protecție a Mediului Bistrița-Năsăud, lui Marin Lanțoș, inginer, responsabil pe probleme de mediu la SC ROMBAT SA și lui Emil Ilieș (viceprimar al comunei Cetate) care au furnizat date statistice necesare cercetării. Felicitări elevilor şi profesoarei Cristina Rusu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5